Jonavos pareigūnai moters namuose rado daugiau nei tūkstantį pakelių cigarečių

Antradienis, 17 May 2022 12:50 Parašė 

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnai gegužės 13 dieną Jonavos r., Žeimių miestelyje, pas vietos gyventoją rado ir paėmė 1292 pakelius cigarečių, kurių prekinis žymėjimas neatitiko LR teisės aktų reikalavimų. Rastų cigarečių vertė – kiek daugiau nei 4700 eurų.

Pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 209 str. 7 d. už akcizais apmokestinamų prekių įsigijimą (išskyrus energinius produktus ir elektros energiją), laikymą, gabenimą, naudojimą ar realizavimą pažeidžiant nustatytą tvarką, prekybą akcizais apmokestinamomis prekėmis be banderolių ar kitų specialių ženklų arba su seno pavyzdžio banderolėmis, kai neteisėtai įsigytų, laikomų, gabenamų, naudotų ar realizuotų prekių vertė viršija penkiasdešimt, bet neviršija vieno šimto penkiasdešimt bazinių bausmių ir nuobaudų dydžių, viršija dešimt, bet neviršija penkiasdešimt bazinių bausmių ir nuobaudų dydžių, numatyta bauda nuo 5200 iki 6000 eurų. Šiuo metu sprendžiamas klausimas dėl Žeimių miestelio gyventojos patraukimo administracinėn ar baudžiamojon atsakomybėn.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, siekdami užkirsti kelią akcizais apmokestinamų prekių laikymui, gabenimui, naudojimui ar realizavimui, pažeidžiant nustatytą tvarką, prižiūrimoje teritorijoje ir toliau vykdys policines bei prevencines priemones, siekiant stiprinti akcizais apmokestinamų prekių nelegalios apyvartos užkardymą bei tikrins visą gaunamą gyventojų informaciją.