Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Nustebino ir estus, ir norvegus

Pirmadienis, 16 May 2022 09:13 Parašė 

Džiugiai nusiteikę iš tarptautinio liaudiško muzikavimo festivalio Dusetose (Zarasų r.) grįžo jonaviečiai Antanas Kirvelevičius ir Valerijus Posach. Jie parsivežė gražų padėkos raštą ir daugybę bendravimo įspūdžių su šio meno virtuozais iš Estijos ir Norvegijos.

Tradicinis festivalis, kurį organizuoja garsusis Sėlos muzikantų klubas, čia vyko jau 29 kartą. Jonavietis Antanas, dabar dažnai vadinamas  žmogumi – orkestru, juose beveik visuose dalyvavo. Šiemet jis vėl grojo su armonika ir metaliniais skrabalais, jo bičiulis Valerijus – su bajanu, tad klausytojams atrodė, kad muzikuoja ne du, o trys žmonės. Ypač stebėjosi užsieniečiai, kurie dar mažai girdėję apie jonaviečio gebėjimus, tad šiam teko nemažai aiškinti, kaip vienu metu prabyla keli instrumentai, kaip galima pačiam sumeistrauti naujų garsų įrankius. Kol kas jonaviečio sumanyti mišrių medžiagų skrabalai su 30 „zvanų“ – vieninteliai tokie ne tik Lietuvoje, bet turbūt ir Europoje. Ir tai – ne riba. Pasak žmogaus – orkestro, jo planuose – elektriniai skrabalai, kurie skambėtų itin raiškiai.

O štai neseniai A. KIrvelevičiui paskambinęs FACTUM agentūros vadovas G. Navaitis pranešė, kad jo jau prakalbinti skrabalai taps šeštuoju asmeniniu rekordu. Muzikantas tuo, be abejo, džiaugiasi ir rengiasi naujiems pasirodymams Lenkijoje – Punske, Seinuose, kitur.

Marius Glinskas

Danutės Kasparavičienės nuotraukos.