Paskelbtas Renginiai

Fondas „Looking at the Stars“ surengė koncertą Jonavoje

Pirmadienis, 09 May 2022 16:09 Parašė 

Sekmadienį Jonavoje įvyko kovo mėnesį įsteigto fondo „Looking at the Stars“ klasikinės muzikos koncertas, kurį jonaviečiams dovanojo žymūs Lietuvos klasikinės muzikos atlikėjai pianistas Darius Mažintas, smuikininkė Dalia Dėdinskaitė ir violončelininkas Gleb Pyšniak.

Renginio metu Jonavos kultūros centre taip pat buvo peržiūrėtas Kanadoje sukurtas dokumentinis filmas „Atgimimas“.

Muzikus ir fondo steigėją Dmitrijų Kanovičių pasveikino Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius.

Paramos fondas „Looking at the stars“ pirmiausiai buvo įsteigtas Kanadoje ir nuo 2015 metų inicijuoja labdaringus klasikinės muzikos koncertus Kanados ir Lietuvos įkalinimo įstaigose, pabėgėlių stovyklose, senjorų namuose.

Šių metų balandį fondo meno vadovas pianistas D. Mažintas Šopeno noktiurnus skambino Ukrainoje, Irpinės miestelyje, prie sunaikinto kultūros centro.

Jonavoje įsteigtas fondas šiuo metu tęsia septynių renginių ciklą Lietuvos kalėjimuose ir pabėgėlių priėmimo centruose.

Abiejų fondų steigėjas, Kanados ir Lietuvos pilietis D. Kanovičius teigia buvęs įkvėptas unikalios fantastiškos mažo našlaičio vilties visatos, kurią sukūrė ir aprašė jo tėvas Grigorijus Kanovičius 1959 metais išleistoje novelėje „Aš žiūriu į žvaigždes“. Novelės veiksmas vyksta gimtajame rašytojo mieste Jonavoje. Šis kūrinys nulėmė ir labdaros fondo pavadinimą, ir jo įsteigimo vietą Lietuvoje.