Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Mūsų jaunajam stalo tenisininkui nėra lygių

Pirmadienis, 11 July 2016 12:50 Parašė 

Visai neseniai vyko Šiaurės Europos šalių jaunių ir jaunučių stalo teniso čempionatas, kur pergales skynė ir Lietuvos jaunieji sportininkai. Šįkart trys geriausi šalies jauniai keliavo į Piarnu miestą Estijoje, kur vyko Baltijos šalių TOP-10 pirmenybės.

Jose dalyvavo po tris lietuvius ir latvius, o šeimininkų komandai atstovavo keturi stalo tenisininkai. Asmeninės varžybos vyko ratų sistema, todėl kiekvienam žaidėjui teko susitikti su visais varžovais. Lietuvos komandą sudarė panevėžietis Klaidas Čepaitis (treneris Gintas Čiegis), vilnietis Agnius Kačerauskas (treneris Artūras Orlovas) ir Jonavos kūno kultūros ir sporto centro auklėtinis Rimas Lesiv (treneris Saulius Bureika). Neseniai šis sportininkai sėkmingai dalyvavo Šiaurės Europos šalių čempionate, o dabar tokią sėkmę dar kartą įtvirtino Baltijos pajėgiausiųjų TOP-10 varžybose.

Nors K. Čepaitis per devynias kovas pralaimėjo tik tris kartus,tačiau tai jam lėmė ketvirtąją vietą, nes dukart teko pripažinti kitų dviejų lietuvių pranašumą. Šiose pirmenybėse nuo pat pradžių išryškėjo dviejų žaidėjų dominavimas – R. Lesiv ir A. Kačerauskas žygiavo be nuostolių, kol nesusitiko tarpusavyje. Jonavietis žaidė užtikrintai ir laimėjo tarpusavio dvikovą rezultatu 3:1. Sunkiausiai Rimui sekėsi su latviu Kristaps Gebauers, bet po permainingos kovos jį įveikė ir tapo vieninteliu žaidėju, laimėjusiu visas devynias dvikovas. Jis iškovojo aukso medalį, o A. Kačerauskas pasidabino sidabro medaliu. Trečiąją vietą iškovojo šeimininkas Stanislav Strogov.

Ši pergalė Rimui buvo jau trečioji, nes sportininkas 2014 m. Joniškyje, o pernai Alojos mieste Latvijoje taip pat laimėjo tokias varžybas.

Iškovojęs prizines vietas Šiaurės Europos šalių ir Baltijos čempionatuose, jonavietis R. Lesiv aukštų rezultatų jau siekia Europos jaunių ir jaunučių čempionate, kuris liepos 8–17 dienomis vyksta Kroatijos sostinėje Zagrebe.

Gytis RAMANAUSKAS