Paskelbtas Renginiai

Jonavietė pelnė Metų ekonomikos ir verslumo mokytojos apdovanojimą

Pirmadienis, 25 April 2022 17:03 Parašė 
Jonavietė Rūta Strumilienė kairėje. Jonavietė Rūta Strumilienė kairėje.

Kasmetiniuose „Investors‘ Forum“ apdovanojimuose apdovanoti Metų ekonomikos ir verslumo mokytojai 2021. Nors įprasta Metų ekonomikos ir verslumo mokytoju paskelbti vieną pedagogą, šiemet apdovanojimas skirtas dviems mokytojoms.

Laureatėmis tapo Rita Česonienė iš Širvintų Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos ir Rūta Strumilienė iš Jonavos J. Ralio gimnazijos. Abi moterys ekonomiką ir verslumą dėsto jau daugiau nei 20 metų, o jų mokinių dėmesį kiekvieną pamoką prikausto inovatyvūs praktinio ugdymo metodai.

Laureates paskelbė Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, sakydama, jog kiekviena gyvybinga, auganti, kūrybinga ekonomika prasideda mokykloje. Apdovanojimą įteikė „Lietuvos Junior Achievement“ vadovė Andželika Rusteikienė.

Jeigu nori išlikti aktualus, turi nenustoti mokytis

Metų ekonomikos ir verslumo mokytoja R.Strumilienė sako, jog šiandienos mokiniai – labai gabūs. Ji pastebi, kad mokinių į pamokas atsinešamas žinių bagažas yra žymiai didesnis nei anksčiau.

„Reikia su viskuo suspėti ir būti šiek tiek labiau priekyje“, - sako mokytoja. Paklausta, kaip jai pavyksta išlikti žingsniu priekyje, ji atsako, jog niekada nenustoja mokytis, o į klasę atneša tik įdomiausias mokymosi praktikas. „Žinoma, tai padaryti nesunku, nes ekonomika ir verslas man pačiai yra nuoširdžiai įdomu“, - sako mokytoja.

  1. R. Strumilienė savo mokinius verslumo ir ekonomikos stengiasi mokyti praktiškai. Mokiniai įtraukiami į „Lietuvos Junior Achievement“ programą „accelerator_x“, kurios metu kuria savo mokomuosius verslus – jaunąsias bendroves.

„Ekonomikos ir verslumo mokymas išsiskiria tuo, jog turime labai daug galimybių mokiniams suteikti praktinės patirties. Kituose mokomuosiuose dalykuose mokiniai susiduria su praktiniais darbais (pavyzdžiui, chemijos ar fizikos laboratoriniai darbai), bet ekonomikos ir verslumo praktiniai darbai yra žymiai ilgesni ir kompleksiški. Mokiniai, kurdami mokomąją bendrovę, mažiausiai penkis mėnesius dirba komandoje, bendrauja, generuoja ir realizuoja idėjas, ieško tiekėjų ir pirkėjų, reklamuoja“, - apie praktinio ugdymo naudas kalba metų mokytoja.

„Mano didžiausi motyvatoriai yra mano vaikai“, - sako mokytoja, pabrėždama, jog mokytojo darbas, nors kartais ir nelengvas, sukuria daug poveikio, padeda augti ateities kartoms.

Ekonomikos ir verslumo mokytojai kuria antreprenerišką ateitį

Metų ekonomikos ir verslumo apdovanojimą inicijuoja „Lietuvos Junior Achievement“. „Džiaugiamės, kad su „Investors‘ Forum“ kasmet galime pasveikinti Metų ekonomikos ir verslumo mokytojus. Šie metai yra ypatingi, nes apdovanojome net dvi nusipelniusias pedagoges“, - sako „Lietuvos Junior Achievement“ vadovė Andželika Rusteikienė.  

„Lietuvos Junior Achievement“ yra nevyriausybinė organizacija, jaunimo antreprenerystės ir finansinio raštingumo ugdymo programų lyderė Lietuvoje. Organizacijos programas finansuoja privatūs rėmėjai ir fondabi.

„Lietuvos Junior Achievement“ inf.