Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Galvočiai liko be medalių, bet pagirti

Pirmadienis, 25 April 2022 11:35 Parašė 

„Joneidros“ neįgaliųjų klubo Velykų šaškių turnyras surinko 22 žaidėjus iš septynių rajonų. Žaista šveicariška sistema 9 ratus, skiriant partijai 7 minutes, bet po kiekvieno ėjimo pridedant 5 sekundes.

Po trijų valandų kovos paaiškėjo, kad nepralenkiamas sporto meistras iš Anykščių Vladas Veršulis, jo sąskaitoje – 7,5 taško. Antrą vietą „užkariavo“ elektrėniškis Petras Lažauninkas, gražioje kombinacinėje kovoje laimėjęs partiją prieš kaunietį Vincą Guogį. Trečias – marijampolietis Vitas Labutis. Ne tiek sėkmingai klostėsi žaidimas patyrusiems kauniečiams Ąžuolui Morkūnui ir Emilijui Jurkynui, sekusiems po šių prizininkų. Geriausiai iš jonaviečių medines damas lentoje gainiojo Stasys Markevičius, surinkęs 5,5 taško. Pustašiu mažiau atiteko pirmąjį dešimtuką uždariusiems Jonui Čižiūnui,  tam pačiam V. Guogiui, kėdainiečiui Jonui Grišinui ir Mariui Glinskui.

Klubo vadovas Aleksandras Fomkinas apgailestavo, kad jonaviečiai liko be medalių, bet nusiminti nereikia – sužaista ne viena graži, įsimintina partija. Ypač džiugina marijampoliečių iniciatyva atvežti į varžybas perspektyvius jaunuosius galvočius. Šį kartą 64 langelių batalijose dalyvavo penki šio miesto pirmaklasiai.

Kitas šaškių turnyras vyks Joninių proga, jame žaidėjai bus suskirstyti pagal pajėgumą. Ko gero, atsiras ir sumanymo rėmėjų.

Gintas Milkus