Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Žaidimų aikštelė jau prisipildė vaikų klegesio

Ketvirtadienis, 07 July 2016 12:56 Parašė 

Valstybės dienos išvakarėse naujojoje vaikų žaidimų aikštelėje (A. Kulviečio g., prie dviračių tako) suskambo linksmos dainos, kiekvienam atėjusiam Kaukutė (Ruklos KC meno vadovė Vilma Praškevičienė) dovanojo po balioną: taip prasidėjo iškilmingas aikštelės atidarymas. „Alio Jonavoje“ jau rašėme, kad 70 tūkst. Eur vertės aikštelėje sumontuotos kelių rūšių sūpynės, mažyliams – „arkliukas“, „kėdutė“, „karuselė“, vyresniesiems – laipiojimo ir pusiausvyros ugdymo įrenginiai.

Rajono meras Mindaugas Sinkevičius, paklausęs vaikų, ar patinka naujoji žaidimų vieta ir sulaukęs darnaus choro „Taip!“, kalbėjo: „Ši aikštelė – ne Savivaldybės, bet mūsų visų turtas. Mokėdami mokesčius, kiekvienas maža dalimi prisidėjome, kad ji būtų sukurta, todėl kiekvienas ją turime saugoti. Jei kas nors laužo, mes turime teisę drausminti, barti piktavalius. Kiek aikštelė tarnaus, priklausys nuo mūsų elgesio. Net neabejoju, kad tarnaus ilgai, nes aikštelę stebi ir vaizdo stebėjimo kamera. Ši aikštelė – visų Jonavos vaikų, nesvarbu, kad ji yra A. Kulviečio gatvėje. Mes rinkomės iš kelių variantų: kitąmet kita aikštelė bus kitoje vietoje“.

Žodį tarusi mama Raisa vaikams priminė, kad negalima mindžioti žolytės: jai irgi skauda. O kai žolė užaugs ir sutvirtės, ant jos kaip bus smagu pasivolioti!

Į vaikų žaidimų aikštelės atidarymą su mažyliais atėjusios mamos, močiutės teigė, kad vaikams čia bus linksma. Močiutė Nastazija, atėjusi su mažuoju Augustu, sakė čia būsiantys dažni svečiai; tą patį tvirtino Gintarės ir Samantos mama Kristina: „Išties puiku – aikštelė mums prie pat namų!“

Sesutė ir broliukas – Gabija su Geraldu – „interviu“ davė nenulipdami nuo sūpynių: „Labai patiko naujoviškos laipynės, kliūčių ruožas. Gyvenam Sodų gatvėje, bet būtinai ateisim čia pažaisti!“

Karolina VIČIŪTĖ