Paskelbtas Miesto naujienos

Vyriausybės atstovams priminė Jonavos aplinkkelį

Pirmadienis, 04 April 2022 15:22 Parašė 

Jonavoje viešėjo Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė su patarėjais, kurie domisi civilinės saugos planais ir savivaldybių pasirengimu reaguoti į ekstremalias situacijas.

Rajono meras Mindaugas Sinkevičius su Vyriausybės atstove aptarė ir Jonavos pietrytinio aplinkkelio klausimą – šio projekto nepavyksta pradėti nei vienai Vyriausybei.

M. Sinkevičius pasiūlė aplinkkelio tiesimui pasitelkti ne tik valstybės biudžeto, bet ir ES Karinio mobilumo fondo finansavimą.

„Įgyvendinus aplinkkelio projektą būtų užtikrintas Rukloje esančių Lietuvos kariuomenės padalinių ir dislokuotų NATO karių mobilumas. Manome, kad šių dienų aktualijų kontekste šis argumentas turėtų būti vertinamas ypač rimtai, žinoma, nepamirštant eismo saugumo ir aplinkos apsaugos argumentų, kuriuos kartojame jau ne vienerius metus“, - sakė Jonavos meras M. Sinkevičius.

Vyriausybės kanclerės G. Balčytytės teigimu, tokio projekto įgyvendinimui reikalingas Krašto apsaugos ir Susisiekimo ministerijos bendradarbiavimas, kuris esą vyksta sėkmingai.

„Manau, kad sprendimas bus priimtas įvertinus visus objektyvius kriterijus“, - sakė Vyriausybės kanclerė.

Jonavos gyventojai jau daugiau nei 10 metų laukia Vyriausybės sprendimo tiesti aplinkkelį magistralėje A6 Kaunas-Zarasai-Daugpilis, kuris išvaduotų vairuotojus nuo milžiniškų spūsčių.

Valstybė šiam projektui jau išleido šimtus tūkstančių eurų išpirkdama aplinkkeliui reikalingus sklypus, buvo atliktas poveikio aplinkai vertinimas, parengtas specialusis planas, tačiau darbai niekaip neprasideda.