Paskelbtas Aktualijos

Ukrainos kariams renkami ir siunčiami seni „mygtukiniai“ telefonai į mūšio lauką – jų skambučių nesuseka priešai

Pirmadienis, 04 April 2022 09:50 Parašė 

Namuose turite nuo seno užsilikusių, bet dar veikiančių ar net neveikiančių mygtukinių telefonų? Šiuos įrenginius kviečiama paaukoti Ukrainos kariams, kovojantiems prieš rusų pajėgas. Anot specialistų, senų mygtukinių telefonų buvimo vietos nesuseka priešai.

Seni mygtukiniai telefonai yra be lokacijos nustatymo funkcijos, nes tokią funkciją turintys naujieji telefonai – išmanieji – yra lengvai susekami, lengvai nustatoma jų buvo vieta. Todėl reikalingi mygtukiniai senieji telefonai. Svarbu, kad veiktų tik GPRS arba GSM ryšys. Tokie telefonai karo metu tarnauja panašiai kaip racijos. Kitu atveju tai – lengvas grobis priešui. O tokius senus mygtukinius telefonus be GPS funkcijos susekti galima tik tada, kai jį „mato“ trys skirtingi mobiliojo ryšio operatorių bokštai, tada turi kreiptis į operatorių ir tik taip galima nustatyti jo buvimo vietą. Tuo tarpu naujųjų išmaniųjų telefonų vietos nustatymas veikia navigacijos principu“, – aiškino mygtukinius telefonus kariams ruošiantis A. Juknevičius.

Anot jo, aukojimui tinka bet kokie mygtukinių telefonų modeliai. Geriausia, jei telefonas pilnai veikiantis, su „gyva“ baterija. Net jei telefonas su sena baterija, tačiau veikiantis, tokius taip pat paimame – mes tiesiog renkame juos ir darom iš dviejų ar trijų telefonų vieną. Nes poreikis yra didžiulis, pritaikome detales, sukomplektuojame ir siunčiame – Ukrainos kariai dabar jų labai prašo.

Kaip pristatyti telefonus?

Jonavos gyventojai, turintys nereikalingus mygtukinius telefonus ar jų pakrovėjus ir norintys juos paaukoti, galite susisiekti dėl perdavimo šiais kontaktais:

8 693 16029 Vytautas Trilikauskis  ( Jonava )

8 673 74084 Martinas Kukauskas;

8 601 66619 Algirdas Juknevičius ( Kaunas )

8 608 41325 Eglė Vaitkuvienė (Klaipėda)

8 608 86485 Benediktas Ambraziejus (Vilnius)

8 607 85080 Marius Šimėnas (Anykščiai)

8 690 63975 Ignas Balevičius.

Telefonus ir jų pakrovėjus taip pat galima siųsti tiesiogiai (Algirdui Juknevičiui tel. 8 601 66619)  per paštomatus. Patogiausia per Omniva paštomatą esantį adresu: Ringaudai, Gėlių g. 2B, Kauno raj.