Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Laisvalaikis

Išvien su komanda – ne tik darbo vietoje?

Pirmadienis, 28 March 2022 12:22 Parašė 

Komandinio darbo paslapčių mokoma jau nuo pirmųjų žingsnių vaikystėje. Į darželį atvestas vaikas mokosi dalintis žaislais bei žaisti drauge su kitais grupės vaikais. Kiek paaugus, kai nerūpestingą darželio žaidimų aikštelę pakeičia mokyklos suolas, išmokstama dirbti poroje. Mokykliniame suole kartu sėdintis bendraklasis tampa naujos komandos dalimi – juk komandą galima sudaryti net ir dviese, jei yra siekiama to paties tikslo. Su mokslo draugais siekiant to paties tikslo mokykloje, o vėliau ir universitete ar kolegijoje, kai galiausiai ateinama į darbo vietą. Grožio specialistai, gydytojai, pedagogai, teisininkai ar finansininkai – visi šių ar daugybės kitų sričių specialistai kasdien dirba siekdami įvykdyti profesinius tikslus. 

Geri tarpusavio santykiai, saistantys kolektyve dirbančius specialistus, padeda siekti kokybiško darbo rezultato bei sukurti malonią atmosferą darbo vietoje. Ar kada pagalvojote, kad kolektyvo narius gali sieti ne tik tie patys profesiniai tikslai, bet ir laisvalaikio pomėgiai? Galbūt bendras laisvalaikis atvers naujas komandinio darbo galimybes, o pietų pertraukos metu drauge nemėgstantis pietauti kolega visą kolektyvą papietauti pakvies pats? Apie tai jau pagalvota! Renginiai komandoms įtvirtina komandinio darbo įgūdžius bei suteikia galimybę įsigilinti į kolektyvo narių pomėgius, atrasti naujas charakterio savybes bei kurti gražias akimirkas drauge. Skirtingo koncepto renginiai taps puikiu laisvalaikio praleidimo būdu ar įmonės šventės programos dalimi. 

Tiesa, organizavimo darbai neretai reikalauja papildomo laiko bei idėjų. Būtent dėl šios priežasties komandinių renginių organizavimą verta patikėti specialistams. Išsirinktą renginio programą galima užsisakyti apsilankius internetinėje svetainėje, o tai – vienintelis žingsnis, kurį reikės atlikti iki renginio dienos.

Kokią renginio programą rinktis?

Norintys pramogauti – pasirinkimų turi išties nemažai. Renginių organizatorių siūlomos programos tinka ir mažesniems, ir didesniems kolektyvams. Turbūt smagiausia šių renginių dalis – galimybė kiekvienam kolektyvo nariui įsitraukti į programos dalį. 

Mėgstantys aktyviai leisti laisvalaikį bei patirti naujus iššūkius kviečiami jėgas išbandyti orientacinėse varžybose. Šių varžybų maršrutus renginio organizatoriai kuria ne tik mieste, bet ir gamtos apsuptyje. Organizatoriai parengs ne vieną užduotį, kuriai įveikti pravers įvairios asmeninės savybės – galbūt dar nežinojote, kad jūsų komandos nariai jas turi?

Jei orientacinių varžybų užduočių pasirodys per mažai, organizatoriai ragina nepabūgti kliūčių ruožo – ne sykį matytas televizijos ekranuose, tik šį sykį – akis į akį su kolegomis. O gal norisi sudalyvauti formulės varžybose? Tai irgi įmanoma! 

Poilsinis laisvalaikis ne mažiau svarbesnis už aktyvų. Renginio organizatoriai tai žino ir kviečia komandas į festivalį – gardus maistas, gaivinantys gėrimai bei jaukūs pokalbiai su kolegomis – viskas viename!