Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Laisvalaikis

Nuo ko reikėtų pradėti vestuvių planavimą?

Pirmadienis, 28 March 2022 12:12 Parašė 

Viena iš didžiausių ir gražiausių švenčių yra vestuvės. Tam, kad ši diena būtų ideali, laukia gana ilgas pasiruošimo laikas. Tiesa, čia galite pasitelkti vestuvių planuotojų pagalbą, tačiau visame organizavimo procese vis tiek reikės jums patiems dalyvauti. Vestuvių planavimas nebus sudėtingas reiškinys, jeigu žinosite nuo ko reikia pradėti ir kaip atrodo visa planavimo eiga.

Kada reikėtų pradėti planuoti vestuvių šventę?

Visas vestuvių šventės planavimas prasideda tada, kai išsirenkate datą, nes nuo to meto žinosite kiek turėsite laiko. Rekomenduojama vestuvių šventę organizuoti likus 6 - 9 mėnesiams iki vestuvių (viskas priklauso nuo to kokio dydžio šventės norėtumėte). Iš pašalies gali atrodyti, kad tai yra gana daug laiko, tačiau tai yra trumpas laikas, nes šventės vietos yra užsakomos net ir prieš metus.
Pats pirmasis žingsnis - susidaryti vestuvių sąrašą. Abu nutarkite kokių vestuvių norėsite - tik artimiausių žmonių rate ar didesnių. Apgalvokite ir pačią ceremoniją - ar tai jūsų pasirinkta vieta, ar santuokos rūmai, ar bažnyčia. 

Biudžetas

Tolimesnis vestuvių planavimas susideda iš vestuvių biudžeto suplanavimo. Turite tiksliai suskaičiuoti, kokią pinigų sumą galite skirti vestuvių šventei. Tiesa, šiomis dienomis kainos yra gana aukštos, todėl pagalvokite, ar tikrai galite sau viską leisti: gal geriau padaryti kukliau ir jaukiau?
Kai turėsite galutinę sumą, kurią galite išleisti - pasidarykite paslaugų ir pirkinių sąrašą. Įtraukite visas net mažiausias smulkmenas, kaip: https://renginiopartneris.lt/parduotuve/visos-prekes/staltieses/). Tai jums suteiks aiškų matymą, ar jūsų biudžetas atitinka norus. Jeigu jūsų suma yra per maža, tuomet pasižiūrėkite ko galima atsisakyti. Svarbu pabrėžti, kad planuojant biudžetą labai svarbu pridėti penktadalį visos sumos - niekada negalite žinoti, kokių netikėtų išlaidų gali atsirasti. Tikslus biudžeto skaičiavimas jums užtikrins sklandų vestuvių planavimą.

Į kokias paslaugas reikėtų orientuotis?

Žinant savo biudžetą galite pereiti prie paslaugų tiekėjų. Pirmiausiai raskite ir užsisakyti šventės vietą ir maisto tiekėjus - tikslų meniu ir žmonių skaičių suderinsite likus mėnesiui iki vestuvių. Tuomet pagalvokite apie vestuvių fotografą, pagalvokite, ar jums reikės specialios vestuvinės fotosesijos. Tai yra labai svarbus žingsnis, todėl atidžiai peržiūrėkite fotografo darbus bei su juo susitikti gyvai, kad galėtumėte aptarti tolimesnę eigą.
Po fotografo, pereikite prie vedėjo ir muzikantu. Pagalvokite, kaip norėtumėte, kaip atrodytų jūsų ši dalis - ar norite žaidimų, ar daugiau muzikos, o galbūt norite nusisamdyti jums mėgstamą muzikinę grupę? Šis pasirinkimo žingsnis yra labai svarbus, nes tuo priklausys, kaip eisis visas vakaras. Šioje vietoje geriau negailėti pinigų, nes juk nenorite, kad praėjus dviem valandoms šventės, visiems dalyvaujantiems pasidarytų nuobodu. Nepatingėkite pagalvoti ir kažkokių smagių veiklų ir žaidimų - jie padės išjudinti jūsų šventės svečius.