Paskelbtas Laisvalaikis

Ką daryti jeigu kompiuteris išsijunginėja arba nereaguoja į paspaudimus?

Pirmadienis, 28 March 2022 12:10 Parašė 

Faktas yra toks, kad technologijos yra vienas iš pačių geriausių išradimų, tačiau jos kartais gali „pakišti koją“ ir taip išvesti iš kantrybės. Išties daugumai žmonių yra nutikę taip, kad jų kompiuteris „nusprendė“ neįsijungti arba pradėti kartais išsijunginėti. Ir dar tai dažniausiai pasitaiko tada, kai jo labiausiai reikia! Tam, kad nereikėtų vargti su išsijunginėjančiu kompiuteriu, reikia atkreipti dėmesį į keletą aspektų, kurie padės vėl gyvuoti jūsų kompiuteriui.

Jokios reakcijos!

Visų pirma reikėtų įsitikinti, kad jūsų tinklo rozetė nesugedo ir vis dar veikia. Jeigu jos veikimas pasiteisino, tuomet patikrinkite pačių laidų jungtį ir jų vientisumą. Atkreipkite dėmesį ir į tai, jeigu naudojate prailgintuvą - patikrinkite jo laidus ir mygtuką. Taip pat atjunkite visus nereikalingus įrenginius ir ištraukite elementus (USB, docai ir kt.). Jeigu tai yra nešiojamasis kompiuteris, tuomet jį įkraukite ir palaukite apie 30 minučių - vėl pamėginkite įjungti. Tiesa, gali nutikti ir taip, kad per visą šį įkrovimo laiką nešiojamajame kompiuteryje (arba adapteryje) neužsidegs maitinimo indikatorius, o pats įrenginys neįsijungs, tai reikš, kad jums reikia pakeisti pakrovėją. Svarbu pabrėžti ir tai, kad jeigu pakartotinis įjungimas nepadės, tuomet tai reiškia, kad jūsų kompiuterio baterija paseno ir jau metas įsigyti naują. Atsidūrus šioje padėtyje jums gali padėti kompiuterių taisykla Vilniuje!

Matosi tik juodas ekranas

Jeigu jūs įjungėte kompiuterį, o jo visos lemputės puikiausiai šviečia, aušintuvai yra triukšmingi, kaip visada, tačiau pats ekranas nereaguoja - esant stacionariam kompiuteriui patikrinkite patį kabelį bei pažiūrėkite, ar jis tinkamai įjungtas. Jeigu turite galimybę, siūloma pakeisti patį laidą. Žinoma, jeigu tai nutiko jūsų nešiojamam kompiuteriui, tuomet tai gali būti ženklas, jog kažkas nutiko su jūsų pačio laptopo aparatinę įrangą. Šiuo atveju rekomenduojama kreiptis į kompiuterių specialistą. Vienas iš sprendimų būdų yra toks, kad visus elementus atjungti nuo pačio kompiuterio ir bandyti jį vėl įjungti. Šis būdas yra pats saugiausias ir tikrai nepakenks jūsų įrenginiui.

Ką reikėtų daryti, jeigu nesikrauna „Macbook“ kompiuteris?

Nors ir „Apple“ laikomas vienas iš geriausių gamintojų, tačiau jo esama įranga turi tam tikrų niuansų, kurie gali sukelti nepatogumų. Ypač tai pasireiškia tada, kai atsiranda tam tikri gedimai. Jeigu jums nutiko taip, kad jūsų „Macbook“ kompiuteris neįsijungia, tuomet pirmiausiai pamėginkite paleisti jį saugiuoju režimu. Tam, kad galėtumėte tai padaryti sklandžiai - po įjungimo iš karto spauskite (kelias sekundes palaikykite) klavišą „Shift“. Galite „Macbook“ įjungti į įkrovimo būseną, tai neturėtų jam pakenkti.
Būna ir tokių atvejų, kai kompiuteris pats turi šį režimą, nes tada jis pats automatiškai išsprendžia bėdą ir jums nereikia per daug sukti galvos.