Paskelbtas Laisvalaikis

Norite savo kiemą papuošti betoninėmis trinkelėmis? Ar darbą pavyks atlikti patiems, ar geriau kreiptis į profesionalus?

Pirmadienis, 14 March 2022 09:49 Parašė 

Profesionalių meistrų paklotus ir tinkamai bei kokybiškai prižiūrimus kiemus galima naudoti iki pusės amžiaus. Įvairios trinkelių formos ir spalvos suteikia gyvybingumo nuostabiausiems namams. Tačiau ekspertai įspėja, kad betoninių blokelių montavimas reikalauja specifinių žinių, įgūdžių ir įrankių. Tik pradėjus profesionaliai dirbti, trinkelės gali pasiekti gamintojo nurodytas eksploatacines savybes ir būti patvarios.

Betoninės trinkelės yra mėgiamas žmonių pasirinkimas, kadangi šios trinkelės atrodo puošniai ir nereikalauja didelės priežiūros. Pagrindinis betoninių trinkelių privalumas yra jų ilgaamžiškumas, kuris stebina daugelį žmonių.

Statybos techniniai reglamentai numato, kad paprastiems I grupės inžineriniams statiniams konstrukcijų projektavimas nėra privalomas (STR1.01.07: 2010 „Paprasta konstrukcija“, 14 punktas). Visais kitais atvejais grindinio projektavimas kaip konstrukcija yra privalomas ir jį reikia paruošti. Rekomenduojame į tai atkreipti dėmesį!

Betoninio grindinio kokybė dažniausiai priklauso ne tik nuo naudojamų blokų, bet ir nuo pagrindinio sluoksnio kokybės

Nors tai gali atrodyti keista, vizualių trinkelių defektus dažniausiai sukelia tik po jais esantys nematomi objektai. Manoma, kad bazinis skaičius lemia 90 proc. dangos stiprumo ir stabilumo. Pavyzdžiui, jei asfaltuojant kelią naudojamas netinkamas pamatas, kelyje susidaro įdubos ir provėžos. Ekspertai rekomenduoja šaligatvio konstrukcijos sluoksniams įrengti naudoti nesujungtus mineralinių medžiagų mišinius. Paprastai tariant, jie turi būti pralaidūs vandeniui, todėl cementas ar betonas netinka pamatams įrengti.

Tiesiant pagrindo dangą, dangoje atsiras įtrūkimų ar įplyšimų, provėžos, duobės, kurios pažeis dangą, dėl to nepamirškite ja pasirūpinti, nes tai yra svarbu, jei norisi ilgaamžiškumo ir geros kokybės.

Sumontuotas bazinis sluoksnis turi būti sumontuotas ant atraminio sluoksnio

Specialistai siūlo, kad atraminis sluoksnis ir grindinio plokštės būtų kartu, jog būtų užtikrintas betono apsauginio sluoksnio lygumas. Beje, montuojant pagrindą, jis turėtų būti 1 cm didesnis už galutinės konstrukcijos storį, numatytą lygintuvo konstrukcijoje (priklausomai nuo pagrindo medžiagos). Kiekvienas turėtų prisiminti, jog grindinį geriausia yra įrėminti, su tam tikrais borteliais, tai padeda apsisaugoti nuo deformacijų.