Paskelbtas Laisvalaikis

Kaip išsaugoti išmaniojo telefono ilgaamžiškumą?

Pirmadienis, 14 March 2022 09:48 Parašė 

Dažnai pasitaikančių problemų su kuria susiduria išmaniųjų įrenginių vartotojai - dužęs ekranas arba korpusinė dalis. Taip ir todėl, nes vis pamirštame pasirūpinti tinkamomis apsaugos priemonėmis, kurios gali užtikrinti įrenginio saugumą. Tai ypač yra aktualu tiems, kurie už išmanųjį telefoną „paklojo“ nemažą sumą ir juo nori naudotis ne tik dvejus metus.

Ekrano stikliukas, kuris geba apsaugoti net nuo kiečiausių paviršių

Šiai dienai išmaniųjų telefonų dėklų yra įvairiausių, o tai reiškia, kad jie geba atlikti ne tik apsauginę funkciją, bet būti ir viena iš akcentinių aksesuarinių dalių. Moksliniais tyrimais įrodyta, jog turint išmanųjį telefoną ant kurio yra uždėtas metalinis dėkliukas ir jam krentant ant kieto paviršiaus - ekrano ir korpuso dužimo tikimybė sumažėja net 10 procentų!
Pasirūpinus tinkama ekrano apsauga, o tai yra dėkliukas ir apsauginis stiklas telefonui, kurie itin sumažina pažeistumo tikimybę įrenginiui. Faktas, kad apsauginis stikliukas gali dužti, tačiau tai reiškia, kad jis sugeria didžiąją dalį viso smūgio, todėl jūsų telefono ekranas išliks sveikas.

Saulės spinduliai yra paveikūs net ir tada, jeigu įrenginys džinsų kišenėje

Šiuolaikiniai išmanieji telefonai yra gaminami tokiu principu, kad jų ekranai yra klijuojami specialiais klijais. Šiuos klijus nėra išties sudėtinga išlydyti, o taip padarius realiai galima nuimti telefono ekraną. Faktas, kad niekas to nenori padaryti tyčia, tačiau taip padarius galima itin laisvai nuimti telefono ekraną. Tarkime, jeigu jus paliekate savo išmanųjį telefoną ant saulės, tuomet jis gali itin lengvai perkaisti. Išmaniojo telefono perkaitimas vyksta tokiu principu: įkaitus korpusui, ekrano stiklo klijai gali lengvai išsilydyti, o tuomet ekranas itin lengvai atsiklijuoja. Taip pat tiesioginiai saulės spinduliai gali paveikti ir telefono bateriją, todėl tokiu atveju, turėtumėt pažeistas telefoną ne tik vidumi, bet ir išore. Tiesa, dauguma vartotojų telefoną laiko kišenėje ir mano, kad jis taip yra apsaugotas nuo tiesioginių saulės spindulių. Deja, šis sprendimas nėra pats geriausias. Ypatingai tai yra aktualu tiems, kurie mėgsta telefoną laikyti galinėje kišenėje. Visų pirma atsiranda didžiulė tikimybė, kad išmanusis bus pastebėtas vagišių, todėl jis gali būti pavogtas. Taip pat įrenginys gali lengvai iškristi, todėl kelnių kišenė nėra geras variantas nešioti išmanųjį telefoną.

Draudimo nauda ne tik įrenginiui, bet ir jo vartotojui

Vis labiau plinta rekomendacijos apdrausti savo naujai įsigyta išmanųjį telefoną. Tai tikrai nėra prastas siūlymas, nes draudimas padeda išvengti nemalonių situacijų, kurias gali laisvai sukelti įvairūs telefono gedimai. Draudimu rekomenduojama rūpintis pirmus dvejus metus, kai jūsų įrenginys būna paties geriausio stovio, o vėliau draudimą galėsite nutraukti, kad jeigu kas nutiks turimam, bus jau galima pasikeisti į naują.