Paskelbtas Laisvalaikis

Dažniausi motociklų gedimai

Pirmadienis, 14 March 2022 09:46 Parašė 

Motociklai perkami ne tam, kad rūdytų garažuose, o važinėjimui. Deja, kai jais važinėjama, tada jie ir genda. Todėl, kad važinėjimasis nesibaigtų gedimu viduryje kelionės arba, neduok Dieve, nelaimingu atsitikimu kelyje, būtina žinoti, kokie gedimai dažniausiai pasitaiko ir nuolat sekti techninę jūsų plieninio žirgo būklę.

Kokie yra dažniausiai pasitaikantys motociklų gedimai?

Tarp dažniausių motociklų gedimų pasitaiko valdymo blokų, reguliuojančių variklio darbą gedimai, po to seka kuro siurblių gedimai. Pastarojo remontas brangiai kainuoja, todėl kartais jį verčiau pakeisti nauju, negu leisti pinigus remontui. Trečioje vietoje – sankabą ištinkančios bėdos, paskui seka tarpiklių ir vamzdžių pažeidimai, kas sukelia nuolatinį alyvos ir kitų skysčių nuotėkį.

Ne paskutinėje vietoje ir padangų nusidėvėjimas. Pastebėję, kad jūsų motociklo padangos jau ima dilti, nelaukite, kol visai sudils. Tiesa, kai kurie motociklų savininkai, taupydami pinigus, perka jau naudotas ir restauruotas padangas. Bet tai nėra rimtas sprendimas. Vis dėlto geriau nepagailėti pinigų naujoms aukštos kokybės padangoms, kurios jums tarnaus ilgiau nei naudotos. Negalima pamiršti to, kad baisiausias padangų priešas yra šaltis, todėl prieš pradedant naują sezoną, tikrai yra naudinga patikrinti jų būklę, ir jeigu ji nepatikima, neatidėliojant jas būtina pakeisti naujomis.

Ką reikia žinoti apie motociklo vairo stabilizatorių?

Prieš sezono pradžią taip pat pravartu patikrinti vairo mechanizmo būklę ir įvertinti galimos rizikos pavojų. Pasitaiko ne vienas nelaimingas atvejis, kada motociklininkai net žūva lygiame kelyje nesusidurdami su jokia kliūtimi. Taip nutinka dėl vairo drebėjimo, važiuojant nedideliais nelygumais pasižyminčiu keliu. Todėl patariama naudoti vairo stabilizatorių, ypač tiems, kurie dar nedaug turi motociklo vairavimo įgūdžių. Stabilizatorius montuojamas ant paties vairo ir padeda apsisaugoti nuo nevaldomų vairo švytavimų. Vis dėlto norint saugiai važiuoti motociklu pasitikėti vien vairo stabilizatoriumi nereikėtų, tuo pačiu būtina laikytis saugaus ir protingo greičio, kai paisoma ne tik leistino greičio normos, bet ir atsižvelgiama į esamas lauko oro sąlygas. Tik taip galima išvengti nelaimės.

Jeigu esate motociklo savininkas ir norėtumėte daugiau sužinoti apie dažniausiai pasitaikančius motociklų gedimus, apie tai, kokių atsarginių dalių galima įsigyti, susisiekite su internetine parduotuve: https://www.aleina.lt/59-moto-technika , ir jums bus suteikta išsami konsultacija.