Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Aktualijos

Kaip betono pagalba galima pagyvinti namus ir suteikti jiems akcentus?

Trečiadienis, 09 March 2022 08:41 Parašė 

Betonas gyvenamųjų patalpų viduje dažnai sukelia prieštaringas emocijas. Nepaisant to, vis daugiau žmonių mėgsta betoną ir mėgaujasi betoninėmis plokštumomis ar detalėmis interjere. Kiti neįžvelgia estetinės šios medžiagos vertės. Šiems žmonėms betonas asocijuojasi su visuomeniniais pastatais ir jų konstrukcijomis.

Yra daug būdų, kaip panaudoti ir išreikšti šią nepakeičiamą medžiagą, kuri buvo išgauta tik XIX amžiaus pradžioje

Pirma, betonas pastatų interjere ar fasaduose tapo klasika šeštajame dešimtmetyje, kai jį savo projektams ir pastatams laisvai naudojo garsiausi architektai, tarp jų vienas garsiausių vardų architektūros istorijoje Le Corbusier. Dažniausiai architektai naudoja betoną, liejamą ant lentų klojinių, akcentuodami naują gryną estetiką, kurios nereikia dengti ar slėpti. Yra keturi dažniausiai naudojami betono patalpų viduje būdai.

Esamų betoninių pastato konstrukcijų eksponavimas patalpose

Patalpose dažnai eksponuojamos betoninės klojinių arba surenkamųjų blokelių lubos, sienų fragmentai, kolonos. Architektai dažnai numato, kurios konstrukcijos išliks atviros ir matomos projektavimo proceso metu. Šių konstrukcinių pastato fragmentų estetinė išraiška, faktūra, spalva tapo svarbi, todėl statybos metu papildomas dėmesys ir pastangos buvo sutelktos į pastato numatytų fragmentų įgyvendinimą.

Apsispręskite, kaip suprojektuoti elektros ar santechnikos instaliaciją, kad nesugadintumėte bendro vaizdo. Tokiu atveju, projektavimo etape parenkama galutinė interjero norimo betono paviršiaus išvaizda ir spalva. Dažniausiai architektai ieško vientiso sprendimo, kad interjeras derėtų su architektūriniu stiliumi, išorės fragmentams natūraliai įsiliejant į vidaus erdvę.

Betono apdaila, dekoratyvinis betono paviršius

Neretai nutinka taip, kad būstą perkantys žmonės nori pagyvinti interjerą, suteikti jam tam tikrą charakterį, tačiau betoninių konstrukcijų nėra arba jos yra, tačiau jos yra pažeistos, prastos būklės ir netinkamos eksponuoti. Šiuo atveju betono konstrukciją imituojantis paviršius veikia tikrai gerai. Labiausiai paplitę sprendimai kuriant betoninius paviršius yra įvairios technikos ir dangos. Tokiu būdu gautas estetinis vaizdas yra lygesnis ir švaresnis nei natūralaus betono konstrukcijos, tačiau mažiau išraiškingas. Kai kurių gamintojų apdaila turi daug privalumų: gali būti naudojama vidaus ir išorės darbams, yra atspari nusidėvėjimui, gerai valosi.

Apdailos mišiniai dažniausiai naudojami įvairiems paviršiams – grindims, sienoms, laiptams padengti. Jie taip pat gali būti naudojami drėgnose patalpose.

Betoninės grindys - pasirinkimas, kuris nestebina

Dėl vientiso paveikslo interjerui dažnai pasirenkamos išlietos betoninės grindys. Jos yra patvarios ir atsparios dilimui bei mechaniniams pažeidimams. Poliruoto betono grindys idealiai tinka šildomoms grindims. Tokiu atveju išvengiama papildomo šiltinimo sluoksnio, kuris dažniausiai klojamas ant betoninio išlyginamojo sluoksnio. Be daugelio funkcinių privalumų, betoninės grindys turi ir estetinių privalumų. Jos yra tvirtos, neturi siūlių,gali būti pasirinktos spalvos, apdailos.

Vidinės detalės dažnai yra gaminamos iš betono, taip pagyvinant aplinką ir stilių

Betonas plačiai naudojamas laiptų ir židinių interjere. Gamintojai siūlo betoninius laiptelius, palanges, gėlių vazonus, interjero aksesuarus. Plonas betono sluoksnis dengia virtuvės stalviršį ir barą. Baldai apstatyti baldinėmis plokštėmis, kurios imituoja betono vaizdą, suteikia lengvumo, grubumo ir neužbaigto laiko įspūdį.

Betonas interjere gali būti pateiktas stilingai ir šiuolaikiškai. Kiek brutalų industrinį stilių, kurį suteikia ši medžiaga, galima sušvelninti ir papildyti kontrastingomis šiltomis, minkštomis medžiagomis (mediena, kilimėliai, užuolaidos ir kitos interjero detalės). Jei jus domina betono gaminiai - daugiau informacijos galite rasti Kauno gelžbetonio puslapyje. Tai įmonė, kuri geriausiai žinoma, kuomet kalbama apie gelžbetonį, dėl to nedvejokite ir pirkite iš profesionalų.