Jonavoje – nelegalaus kuro disponavimo atvejis

Trečiadienis, 09 March 2022 17:49 Parašė 

Pirmadienį, kovo 7 d., Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Jonavos rajono policijos komisariato (toliau – Kauno apsk. VPK Jonavos PK) Veiklos skyriaus pareigūnai, važiuodami Jonavoje, Kauno g., pastebėjo įtartinus asmenis, perpilančius kurą į automobilius. Patikrinus nustatyta, kad jonavietis (gim. 1973 m.) savo kiemo teritorijoje perdavė kitiems asmenims akcizais apmokestinamas prekes (kurą), pažeidžiant nustatytą tvarką. Patikrinimo metu pareigūnai išėmė apie 800 litrų kuro.

Dėl šio įvykio Kauno apskr. VPK Jonavos r. PK Veiklos skyriaus pareigūnai atlieka administracinę teiseną dėl akcizais apmokestinamų prekių įsigijimo, laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką. Už tai, pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso  209 str., numatyta bauda nuo 200 iki 1590 eurų.

Kauno apskrities pareigūnai primena gyventojams, kad apie pastebėtus daromus teisės pažeidimus juos informuoti skubios pagalbos telefonu 112 arba per elektroninį policijos paslaugų portalą www.epolicija.lt. Taip pat, pastebėjus nelegalios prekybos vietą, apie ją anonimiškai galima pranešti interneto svetainėje www.beseselio.lt.