Paskelbtas Renginiai

Muziką skyrė Ukrainos vaikams

Trečiadienis, 09 March 2022 11:10 Parašė 

Kovo 4 d. Kauno valstybinėje filharmonijoje vyko koncertas, kurio solistai buvo Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijos moksleiviai. Koncerte pasirodė ir dvi jonavietės – Julija Rockina (fortepijonas) bei Smiltė Petrošiūtė (violončelė).

Šis projektas – išskirtinė galimybė jauniems muzikantams groti ne tik su savo bendraamžiais, tačiau pirmą kartą koncertą atlikti kartu su profesionaliais muzikantais. Jau daug metų rengdamas šiuos koncertus Kauno miesto simfoninis orkestras suteikia puikią progą būsimiems solistams pajausti darbo su simfoniniu orkestru specifiką ir tikisi, kad jauniems muzikams padės ateityje siekti profesinės karjeros. 

Naujaliukai tikrai stengėsi iš paskutiniųjų, o pilna salė klausytojų klausėsi sulaikę kvėpavimą, nes ant scenos grojo jų sesuo, ugdytinė, dukra, o kai jie nusilenkdavo salėje nuvilnydavo atodūsio banga ir plojimai.

Atlikėjai gavo daug gėlių, kaip gražiausią įvertinimą jų muzikalumo ir artistiškumo.  Koncertų publika pirmoji galėjo susipažinti su talentingais J. Naujalio muzikos gimnazijos tarptautinių konkursų laureatais.

Jiems talkino Kauno miesto simfoninis orkestras, vyr. dirigentas Constantine Orbelian, vadovas Algimantas Treikauskas. 

Šiais metais tradicinį Kauno miesto simfoninio orkestro ir Kauno Juozo Naujalio gimnazijos moksleivių koncertą skyrė Ukrainos vaikams. Šiomis dienomis visi stengiamės prisidėti prie Ukrainos ir jos žmonių palaikymo, tai svarbu ne tik suaugusiems, bet ir mūsų jaunimui, vaikams. Pasitelkdami savo gebėjimus ir talentą, jaunieji gimnazistai nusiuntė muzikinį palaikymą savo bendraamžiams Ukrainoje.

„Prisidėti prie jaunosios muzikantų kartos ugdymo tikrai puikus jausmas. Šiandien Lietuvoje matome sparčiai mažėjantį profesionalaus muzikanto profesiją besirenkančių moksleivių skaičių. Kasmet rengdami šį koncertą viliamės, kad tai jaunajai kartai atskleis šios profesijos grožį bei išskirtinumą. Ir galbūt paskatins pasirinkti būtent ją“,- sako orkestro vadovas Treikauskas.

Eitvydė Pranevičienė