Spausdinti šį puslapį

Jonavietis po savo automobiliu surado „svečią“, besikėsinusį į katalizatorių

Penktadienis, 04 March 2022 16:42 Parašė 

Trečiadienio naktį Jonavoje, A. Kulviečio g., lemtingo atsitiktinumo dėka, „apsukriam“ jonaviečiui ne tik nepavyko pavogti katalizatorių, bet ir buvo „suteikta galimybė“ apsilankyti areštinėje.

Apie 02.00 val. Jonavos miete patruliuodami patruliuodami pareigūnai, iš Chemikų g. pasukus į A. Kulviečio g., pastebėjo įtarimą sukėlusį automobilį „Opel Zafira“. Pastarasis aikštelėje stovėjo netvarkingai, degė galiniai žibintai, o šalia stovėjo trys vyrai. Privažiavus arčiau, pareigūnai netoli šalia minėto automobilio pastebėjo ir gulintį vyrą, o šalia jo – įvairius metalo pjaustymo įrankius.
Kaip paaiškėjo, trys vyrai visai neseniai grįžo į Jonavą iš Vilniaus ir atvažiavo pasiimti automobilio „Iveco“, kurį stovėti aikštelėje paliko dienos metu. Tačiau atvykus jų laukė „staigmena“ – po automobiliu kažkas krutėjo. Pašvietę žibintais pamatė, jog tai žmogus. Vyrai suskubo ir jį ištraukė iš po automobilio, o tuo metu atsitiktinai sustojo ir pro šalį važiavęs policijos ekipažas. Pareigūnams vyras pripažino norėjęs pavogti mikroautobuso katalizatorių, o atlikus dalinę asmens apžiūrą – buvo rasta ir įvairių įrankių, turėtų kartu su savimi.
Dėl šio įvykio Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Jonavos rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės, pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. Už tai anksčiau teistam jonaviečiui (gim. 1984 m.) gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.
Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 5-ojo skyriaus prokurorai.

Kauno PK inf.