Paskelbtas Sportas

Rimas Lesiv papildė apdovanojimų kraitelę

Pirmadienis, 04 July 2016 15:07 Parašė 
Asmeninėse varžybose Rimas Lesiv (pirmas iš kairės) varžovui nusileidęs tik finale iškovojo antrąją vietą Asmeninėse varžybose Rimas Lesiv (pirmas iš kairės) varžovui nusileidęs tik finale iškovojo antrąją vietą

Estijos Hapsalu mieste vyko Šiaurės Europos šalių jaunių ir jaunučių čempionatas (NETU). Šis čempionatas kasmet rengiamas šiame mieste, į jį suvažiuoja pajėgiausi aštuonių valstybių (Estija, Latvija, Lietuva, Švedija, Norvegija, Danija, Suomija, Islandija) sportininkai.

Šiame čempionate Lietuvos jaunių vaikinų rinktinei atstovavo šiaulietis Benas Skirmantas, jonavietis Rimas Lesiv ir kaunietis Medardas Stankevičius. Komandos trenerė – Lina Sabaliauskienė. Jaunučių berniukų amžiaus grupėje dalyvavo Hen Alon auklėtiniai, sostinės atstovai Šimonas Lukša ir Eligius Klarenbeek.

Jaunių komandos varžėsi dviejose grupėse. Lietuvos jaunių rinktinė (trenerė L. Sabaliauskienė) savo grupėje be didesnio vargo 3:0 įveikė Latvijos ir Norvegijos antrąją komandą, taip pat 3:1 privertė pasiduoti Suomijos pirmąją ekipą. Atkrintamosiose lietuviai toliau žingsniavo užtikrintai, nesulaukdami rimtesnio pasipriešinimo. Lietuvos rinktinė vėl „sausais“ rezultatais pusfinalyje nugalėjo šeimininkus estus, o finale nepaliko šansų Norvegijos pirmajai ekipai. Iškovoję visas pergales, Lietuvos jauniai tapo Šiaurės Europos šalių čempionais. Rinktinėje į pergalę vedė ir Sauliaus Bureikos treniruojamas Rimas Lesiv, laimėjęs visas savo dvikovas.

Būtent R. Lesiv dalyvavo asmeninėse varžybose, kurios vyko vieno minuso sistema. Pralaimėjęs nors vieną kovą, sportininkas privalėjo iš karto pasitraukti iš tolimesnės kovos dėl apdovanojimų. Jonavos atstovas ir asmeninėse varžybose varžėsi pagirtinai. Nepasisekė tik šiauliečiui B. Skirmantui, kuris po vienos nesėkmės tenkinosi aštuntąja vieta.

R. Lesiv 3:1 aštuntfinalyje įveikė estą Õismets Aaro, o ketvirtfinalyje užtikrintai 3:0 įveikė norvegą Adrian Wetzel. Jonavos stalo tenisininkas vargo neturėjo ir pusfinalyje: 3:0 sutriuškino suomį Flemming Veikka. Taip sutapo, kad geriausiais jaunių žaidėjais tapo du lietuviai: R. Lesiv finale susikovė su kauniečiu M. Stankevičiumi. Po atkaklios kovos jonavietis patyrė pirmąją nesėkmę šiame čempionate: pralaimėjęs varžovui 2:3 ir pasidabino antrosios vietos medaliu.

Artimiausiu metu Jonavos stalo tenisininko R. Lesiv laukia rimti išbandymai. Praėjusį savaitgalį Estijos Piarnu mieste vyko Baltijos šalių jaunių TOP-10 finalinės varžybos, kuriose tarp trijų lietuvių varžėsi ir pastaruoju metu pajėgiausias Jonavos stalo tenisininkas. Dar rimtesnės varžybos jonaviečio lauks liepos 8–17 dienomis Kroatijoje vyksiantis jaunių ir jaunučių Europos stalo teniso čempionatas.

Gytis RAMANAUSKAS