Paskelbtas Laisvalaikis

Kaip išsirinkti šaldytuvą?

Antradienis, 01 March 2022 10:25 Parašė 

Nedidelis energijos suvartojimas, šaldytuvo tipas, šaldymo kamerų skaičius, talpumas ir t. t. yra pagrindiniai kriterijai, kuriais vadovaudamiesi renkamės šaldytuvą savo namams. Šaldytuvų būna įvairių tipų, dydžių, energijos klasių ir kt., todėl nenuostabu, kad išsirinkti tinkamą šaldytuvą yra pakankamai sudėtinga.

Šaldytuvų tipai

Vienas iš kriterijų, renkantis šaldytuvą, visada yra šaldytuvų tipas. Įprastai šaldytuvai yra skirstomi į mažus, pastatomus, įmontuojamus ir „Side by side“ šaldytuvus. Maži šaldytuvai dažniausiai pasirenkami tada, kai namuose nėra daug vietos arba nėra poreikio namuose laikyti daug maisto. Maži šaldytuvai yra nepamainomi sodo nameliuose ar bendrabučio kambariuose, tačiau, jei nesate studentas, gyvenantis bendrabučio kambaryje, ir jūsų šeima gausesnė, tada mažas šaldytuvas netenkins jūsų poreikių ir turėtumėte rinktis kito tipo šaldytuvą, pavyzdžiui, klasikinio tipo pastatomą šaldytuvą. Vieni populiariausių iš klasikinių pastatomų šaldytuvų yra šaldytuvai „Snaigė“. Šio tipo šaldytuvai puikiai tinka ir mažesnėje, ir didesnėje virtuvėje. Jų nereikia montuoti, todėl juos galėsite pastatyti bet kurioje norimoje vietoje. Kitas šaldytuvų tipas – įmontuojami šaldytuvai. Šio tipo šaldytuvai dažnai pasirenkami moderniuose interjeruose. Integruoti šaldytuvai ir kita buitinė technika visada atrodo stilingai ir patraukliai, tačiau jiems reikia daugiau erdvės nei, pavyzdžiui, pastatomam šaldytuvui. Dar vienas šaldytuvų tipas yra „Side by Side“ šaldytuvai. „Side by Side“ šaldytuvai yra dideli dvipusiai šaldytuvai, galintys turėti dvejas, keturias ar net penkias duris.

Šaldytuvo šaldymo kamerų (šaldiklių) skaičius

Dar vienas kriterijus, lemiantis šaldytuvo pasirinkimą, yra jo šaldymo kamerų (šaldiklių) skaičius. Šaldytuvas gali turėti nuo 1 iki 3 šaldymo kamerų. Vis dėlto pastebima, kad populiariausi yra 2 šaldymo kamerų šaldytuvai. Pažymėtina, kad tris šaldymo kameras turinčiuose šaldytuvuose įprastai yra papildomas skyrius, kuriame produktai nėra užšaldomi, tačiau šiame skyriuje yra palaikoma labai žema temperatūra. Šaldymo kameros gali būti įtaisytos šaldytuvo viršuje arba jo apačioje. Nors yra manančių, kad nėra jokio skirtumo, kurioje šaldytuvo dalyje yra šaldymo kameros, vis dėlto tai nėra tiesa. Pastebėta, kad žmonėms, kurie dažniausiai maistą ruošia iš šaldytų produktų, patogiausia yra naudotis šaldytuvais, kurių šaldymo kameros yra viršuje, o štai tiems, kurie dažniausiai gamina iš šviežių produktų, patogiausia, kai šaldymo kamera yra šaldytuvo apačioje. Žinoma, jeigu mėgstate kaupti atsargas žiemai, šaldytuvo šaldymo kamerų jums gali nepakakti. Tokiu atveju vertėtų apsvarstyti galimybę įsigyti šaldiklį-dėžę. Šaldikliai-dėžės pasižymi savo praktiškumu bei didele talpa, todėl be vargo sutalpinsite visas savo sodo ar daržo gėrybes.

Šaldytuvo energijos efektyvumo klasės

Tikriausiai ne kartą teko girdėti, kad verta rinktis šaldytuvus, kurie atitinka aukščiausią energijos efektyvumo klasę. Žemiausią energijos efektyvumo klasę atitinka šaldytuvai, žymimi raide „G“. Šiek tiek aukštesnės energijos efektyvumo klasės yra šaldytuvai, žymimi raide „F“, na, o aukščiausią energijos efektyvumo klasę atitinka šaldytuvai pažymėti ženklu „A+++“. Šios raidės iš principo reiškia, kad mažiausiai elektros energijos sunaudoja šaldytuvai, turintys „A+++“ klasę, o daugiausiai – „G“ klasę, todėl visada, kai renkatės šaldytuvą, atkreipkite dėmesį į šį žymėjimą. Žinoma, jeigu šaldytuvą, pažymėtą raide „G“, naudosite itin retai, tada didžiulio skirtumo gal ir nepajusite, tačiau visais kitais atvejais reikėtų rinktis „A“, „A+“, „A++“ arba „A+++“ klasės šaldytuvus.