Paskelbtas Renginiai

Meras M.Sinkevičius kviečia bėgti kartu: „Norime, kad miestas būtų dinamiškas ir sportiškas“

Antradienis, 01 March 2022 16:20 Parašė 

Jonava – vienas sportiškiausių Lietuvos miestų. Čia vienas po kito atsiranda nauji sporto objektai, gerinamos sąlygos pėstiesiems, dviratininkams, o taip pat miestui atstovauja stiprūs krepšinio, futbolo, tinklinio, salės futbolo ir kitų sporto šakų klubai. 

Tuo tarpu masiniai sporto renginiai Jonavoje pritraukia jau net ne šimtus, o tūkstančius aktyvių žmonių iš visos Lietuvos. Jonava išrinkta 2020 metų sportiškiausiu Lietuvos miestu. 

„Šis pripažinimas mums buvo labai malonus, nes mes nuolat remiame įvairius sporto klubus bei sportines iniciatyvas. Taip pat daug dėmesio skiriame visai sportinei infrastruktūrai. Galima
sakyti, kad tai yra mūsų strateginė kryptis, nes mes norime, kad miestas būtų aktyvus, dinamiškas, besikeičiantis, sportiškas“, - sakė Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius. 

Meras pabrėžia, kad miestas nesiekia orientuotis tik į profesionalų sportą – didelis dėmesys yra skiriamas fiziniam aktyvumui.  

„Jonava yra žinoma kaip pramonės miestas, su išvystyta chemijos ir baldų pramone. Norisi, kad čia dirbantys žmonės turėtų kur pajudėti. Dėl to daug investuojame ne tik į arenas, bet ir į pėsčiųjų, dviratininkų infrastruktūrą. Manau, kad ši miesto pasirinkta kryptis ilgalaikėje perspektyvoje duos gerus vaisius. Mūsų tikslas yra – ir stiprūs sportininkai, ir sveiki gyventojai bei sveikas miestas“, - kalbėjo M. Sinkevičius. 

M. Sinkevičius ne tik vadovauja miestui, bet ir savo pavyzdžiu skatina žmones sportuoti. Jonavos meras atskleidė, jog vaikystėje svajojo būti futbolininku. Keletą metų palankęs futbolo treniruotes, bet neturėjęs galimybių siekti profesionalios karjeros, M. Sinkevičius atrado naujus sportinius hobius. 

„Esu įveikęs ne vieną Lietuvos triatlono taurės etapą bei visą „Geležinio žmogaus“ („Ironman“) distanciją. Laisvalaikiu pažaidžiu lauko tenisą. Atsirado ir naujų hobių, tokių kaip povandeninis nardymas ir pan. Laikyčiau save labiau sportą mylinčiu žmogumi nei vidutinis lietuvis“, - šypsojosi Jonavos meras.  

Šiemet Jonavoje tradiciškai vyks bėgimo ir triatlono renginiai. 

Tradicinis, jau 33-ias bėgimas „Obeliskas A. Kulviečiui – Jonava“, kaip visada, vyks šventinę Kovo 11-ąją. Tai bus Lietuvos bėgimo taurės III etapas. Šio bėgimo distancija – 15 km. Jaunesniems ir mažiau patyrusiems bėgikams Jonavoje bus parengta 2 km ilgio trasa. 

M. Sinkevičius sako, kad šis bėgimas nemažai sportininkų yra įdomus ir laukiamas išbandymas po ramesnio žiemos periodo. Kovo 11-ąją jis turėtų vėl stoti prie starto linijos. 

„Tokie renginiai yra kaip motyvacinis veiksnys miestiečiams. Žmonės mato, kad kažkas bėga, kažkas plaukia, kažkas mina dviračiais. Tada daugelis susimąsto, kad galbūt galėtų patys sudalyvauti, galbūt galėtų dalyvauti vaikai, o galbūt bus galima palaikyti savo artimuosius, - aiškino M. Sinkevičius. – Aš pats, kaip miesto vadovas, visada stengiuosi savo pavyzdžiu užkrėsti kitus. Esu dalyvavęs ne viename A. Kulviečio bėgime bei triatlono taurės etape. Ketinu bėgti ir šiemet nors po žiemos tai nėra lengva. Šis bėgimas sportininkų tarpe laikomas kaip pirmas rimtesnis jėgų išbandymas po žiemos. Manau, trasą įveiksiu. Žinoma, į prizininkus nepretenduosiu, bet svarbiausia yra parodyti, kad nuotolis yra įveikiamas kiekvienam fiziškai aktyviam jonaviškiui bei miesto svečiui.“ 

M. Sinkevičius kviečiaREGISTRUOTISir Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną praleisti bėgant.