Paskelbtas Miesto naujienos

„Amžini vaikai“ kartu per gyvenimą

Antradienis, 01 February 2022 16:01 Parašė 

Tai ne tik mūsų, Sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Jonavos viltis“ šūkis, bet ir nuo 2012 metų vykdomų Socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems bendruomenėje projektų pavadinimas.

2022 m. vykdomo projekto tikslai: padėti neįgaliesiems integruotis visuomenėje, skatinti savarankiškumą, įtraukiant juos į užimtumo, socialinių įgūdžių  ugdymo ir palaikymo ir kitas veiklas:

  • Neįgaliųjų dienos užimtumas, apimantis skirtingas veiklas: kasdienio gyvenimo ir socialinių įgūdžių ugdymas ir palaikymas, pažintinių funkcijų formavimas, skirtingų rankdarbių kūrimas, fizinio aktyvumo ir sveikos gyvensenos užsiėmimai.
  • Individuali paslauga neįgaliajam. Sutrikusio intelekto asmenys, kurie dėl sveikatos būklės ar sunkios materialinės padėties negali patys atvykti į bendrijos organizuojamus užsiėmimus, apsilankyti reabilitacijos, sveikatos priežiūros įstaigose, bus ten lydimi ir pavežami.
  • Pagalba neįgaliųjų šeimos nariams- tai neįgaliųjų šeimos narių paramos grupės veikla (pokalbiai kaip pažinti ir valdyti neįgalių asmenų ligą ar negalią, valdyti savo emocijas, informacinės ir konsultacinės paslaugos, iškilusių problemų analizavimas ir jų sprendimo būdai).

Projekte gali dalyvauti Jonavos raj. gyvenantieji sutrikusio intelekto asmenys ir jų šeimų nariai. 

Išsamesne informacija tel. 8-605 37686. Mūsų veiklas galite stebėti FB puslapyje Jonavos viltis.

Kviečiame norinčius prisijungti į mūsų projekto veiklas ir bendruomenę!