Paskelbtas Miesto naujienos

Vyksta tarybos komitetų posėdžiai

Antradienis, 01 February 2022 11:37 Parašė 

Jau nuo šio antradienio prasidėjo savivaldybės tarybos komitetų posėdžiai. Iš viso taryboje numatyta svarstyti apie 40 klausimų.

Per 10 sprendimų projektų analizuos ir svarstys dėl pritarimo visi – Ekonomikos, finansų ir verslo plėtros; Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų; Sveikatos, ekologijos ir socialinių reikalų; Miesto reikalų ir Kaimo reikalų – komitetai. Tradiciškai didžiausias krūvis teks Ekonomikos, finansų ir verslo plėtros komitetui: jame (be jau minėtų 10-ties) bus nagrinėjama dar per 20 klausimų.

Bus svarstomi šie svarbūs dokumentai: Jonavos rajono savivaldybės 2022-2024 metų strateginio veiklos planas, 2022 metų rajono biudžetas; diskutuojama dėl Jonavos kūno kultūros ir sporto centro sveikatingumo ir sporto programos I ir II dalių lėšų paskirstymo 2022 metais,  Jonavos r. savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos 2022 metų pajamų ir išlaidų plano, Jonavos r. savivaldybės užimtumo didinimo 2022 metų programos, Jonavos r.  savivaldybės biudžetinių įstaigų teikiamų bendrųjų socialinių paslaugų ir socialinės priežiūros paslaugų kainų, Jonavos r. savivaldybės administracijos Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšomis remontuojamų vietinės reikšmės kelių ir gatvių prioritetinių sąrašų patvirtinimo.

Du sprendimo projektus svarstyti pateikė savivaldybės tarybos opozicija: „Dėl nemokamo važiavimo reguliariaisiais vietinio (miesto) reguliaraus susisiekimo autobusų maršrutais Jonavos mieste“ bei „Dėl Jonavos rajono savivaldybės trūkstamų viešojo sektoriaus specialistų kelionės į / iš darbą (-o) išlaidų kompensavimo tvarkos aprašo patvirtinimo“.

Monika KRISTINAITYTĖ