Paskelbtas Laisvalaikis

Patarimai, kurie padės išsirinkti bei tinkamai prižiūrėti kilimėlius

Penktadienis, 28 January 2022 10:18 Parašė 

Be jų negalėtų apsieiti praktiškai nė vienas automobilis. Tačiau kartu tai yra viena iš labiausiai besidėvinčių salono dalų. Kadangi būtent ant jų nusėda visas purvas, nešvarumai bei drėgmė. Todėl neprižiūrimi jie labai greitai prarastų savo pirminę išvaizdą. Lygiai dėl tos pačios priežasties svarbus ir tinkamas jų pasirinkimas. Ypač, kai už lango ne patys geriausi orai ir neišvengiamai tenka susidurti su purvu, vandeniu ar netgi sniegu. 

Taip pat reikėtų nepamiršti, jog jie yra ne tik automobilio salone. Kadangi praktiškai kiekviename automobilyje naudojami ir bagažinės kilimėliai, kuriems gal kartais reikės ir mažiau priežiūros, tačiau jų pasirinkimas bus ne ką mažiau svarbus. Ypač, jeigu tenka vežioti pačius įvairiausius krovinius, kurie ne visuomet bus švarūs. Tas aktualu mėgstantiems keliones bei kažkokias specifines veiklas, kur apsieiti be papildomų daiktų ar inventoriaus paprasčiausiai neįmanoma.

Kokius pasirinkti?

Patys populiariausi ir dažniausiai naudojami kilimėliai automobiliui yra dviejų tipų: kiliminės dangos ir guminiai. Ir būtent pastarasis variantas bus praktiškesnis pasirinkimas beveik visais atvejais. Kadangi guma nesugeria nei drėgmės nei purvo. Todėl jis lieka ant paviršiaus ir gali būti labai lengvai pašalinamas. Taip pat toks kilimėlis ir dėvisi žymiai lėčiau, todėl net ir po ilgesnio laiko nepraranda savo pirminės išvaizdos. Be to, juos prižiūrėti žymiai paprasčiau, kadangi tik pakanka gerai išplauti ir viskas, kilimėliai bus kaip nauji. Todėl tokį variantą rekomenduojama rinktis žiemos, rudens ir pavasario metu, kuomet orai nelepina ir neišvengiamai tenka susidurti su purvu.

Aišku, daugeliai vairuotojų kiliminės dangos variantas gali pasirodyti patrauklesnis savo išvaizda, tačiau jis tikrai nebus toks praktiškas pasirinkimas. Kadangi į medžiagą labai lengvai susigers tiek drėgmė, tiek ir visas purvas bei nešvarumai. Todėl po ilgesnio naudojimo toks gaminys pakeis savo išvaizdą ir tikrai nebus toks patrauklus variantas. Tuo labiau, kad ir jo valymas yra sudėtingesnis ir nepakaks vien tik perplauti vandeniu. Kadangi neretai tokius kilimėlius reikia ir išsiurbti ir gana atsakingai išplauti. Tačiau visa tai nereiškia, jog nereikėtų rinktis šio varianto. Kadangi gerais orais tai tikrai bus neprastas pasirinkimas ir tuomet nereikės tiek daug dėmesio skirti jo priežiūrai, nes jis paprasčiausiai neišsipurvins. Taigi, renkantis svarbu atkreipti dėmesį į oro sąlygas ir situaciją.

Pasirinkimas priklauso ir nuo automobilio modelio

Šiomis dienomis pakankamai populiarūs yra universalūs kilimėliai, kurie gali tikti skirtingiems modeliams. Todėl nereikia ieškoti konkretaus gaminio ir galima pasirinkti vieną iš tinkamų. Tačiau kai kuriais atvejais tokio varianto gali ir nebūti. Nors su šia problema daugiausiai susidurs tie, kas turi pakankamai specifinius ir ne tokius dažnus automobilius. Bet net ir tokiose situacijos įmanoma atrasti tinkamą variantą, kuris būtų pritaikytas būtent tokiam modeliui. Todėl renkantis praktiškai visais atvejais vertėtų atkreipti dėmesį į tai, kokiems automobilio modeliams pritaikyti vieni ar kiti kilimėliai. O tik tuomet galima drąsiai juos įsigyti. Tuo labiau, kad kartais ir ieškoti jų galima pagal automobilį.