Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Aktualijos

Paskelbti pirmieji valstybinių brandos egzaminų rezultatai

Trečiadienis, 29 June 2016 10:42 Parašė 

Pirmą kartą užsienio kalbos egzaminą sudarė keturios dalys – kovo mėnesį kandidatai atliko kalbėjimo dalies, gegužės mėnesį – klausymo, skaitymo ir rašymo dalių egzamino užduotis. Užsienio kalbos egzamino užduotyse buvo 100 taškų – po 25 kiekvienoje egzamino dalyje. Pagal valstybinių brandos egzaminų kriterinio vertinimo nuostatus užsienio kalbų egzaminų išlaikymo riba yra 16 proc. visų galimų surinkti VBE užduoties taškų. VBE išlaikymo 100 balų ribos skaitinė reikšmė yra lygi 93 proc. visų galimų surinkti VBE užduoties taškų.

Mūsų rajone anglų k. VBE laikė 274 abiturientai: 115 abiturientų iš J. Ralio, 149 – iš Senamiesčio gimnazijų, 3 abiturientai iš Politechnikos mokyklos – ir 7 – iš Suaugusiųjų švietimo centro.

Šimtukais džiaugiasi 3 Senamiesčio gimnazijos abiturientai – Dovilė Jakubauskaitė, Benas Nekrošius ir Simona Šlepikaitė. Aukščiausią įvertinimą iš anglų k.VBE gavo ir du J. Ralio gimnazijos abiturientai – Domas Jurevičius ir Danielius Darandovas.

Vos vieno procento iki šimtuko pritrūko Dovydui Žukauskui (J. Ralio gimnazija), Rokui Dautartui, Gvidui Mirinauskui (Senamiesčio gimnazija).

O štai iš rusų k. VBE šimtukus gavo net keturi J. Ralio gimnazijos abiturientai: Viktorija Golovinova, Alina Lukošenkina, Oksana Ovčinikova ir Aurelija Skebaitė, o Allan Cechnister surinko 99 proc.

Iš Senamiesčio gimnazijos rusų k. VBE nepasirinko nė vienas abiturientas.

Pirmadienį, liepos 4-ąją, bus skelbiami lietuvių k. VBE rezultatai.

„Alio Jonavos“ inf.