Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Artūras Neimontas: „Viskas išsprendžiama sprendimo būdu“

Trečiadienis, 12 January 2022 11:48 Parašė 
Artūras Neimontas Artūras Neimontas

Šiandien mūsų pašnekovas – savivaldybės tarybos Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Artūras NEIMONTAS.

Vadovaujate Kaimo reikalų komitetui. Supažindinkite „Alio Jonavos“ skaitytojus su savo komiteto darbo specifika.

Jau pats komiteto pavadinimas pasufleruoja, kad mūsų darbas yra susijęs su kaimu, jo infrastruktūra, projektais, vykdomais kaimiškose seniūnijose.    

Kokius „namų darbus“ atliekate, ruošdamasis pirmininkauti posėdžiui?

Pirmiausia susipažįstu su mero patvirtinta darbotvarke, klausimais, kurie numatyti svarstyti mūsų komitete. Jų dažniausiai nebūna itin daug, tačiau atidžiai išanalizuoti sprendimų projektus prireikia laiko. Jei atsiranda „klaustukų“, paskambinu sprendimų ruošėjams, kad iš anksto galėčiau susidaryti tikslų vaizdą.  

Kaip sekasi sutarti su skirtingų politinių pažiūrų kolegomis? Dėl ko dažniausiai kyla diskusijos?

Kaimo reikalų komitete dirba vienas opozicijos atstovas, kuris dažnai išsako savo nuomonę, tačiau pykčio ar kažko panašaus niekada nekyla. Tiesiog be didesnių emocijų diskutuojame, o ir aš pats nesu „degtukas“, sugebu išlaikyti ramų toną. Galbūt tai irgi turi įtakos produktyviam darbui.       

Komitete svarstomi sprendimų projektai ne visada sulaukia jūsų pritarimo. Kokios priežastys dažniausiai nulemia?  

Mūsų komitete svarstomiems klausimams dažniausiai pritariama, nebent kam nors nusišalinus dėl galimo viešųjų ir privačių interesų konflikto nebepakanka kvorumo. Tada jau apsisprendžiame tarybos posėdžių metu.

Kuo naudingi jūsų komiteto išvažiuojamieji posėdžiai?

Visada viską kur kas geriau pamatyti savo akimis ir įvertinti situaciją vietoje. Ypač kai svarstomas kaimo seniūnijoms svarbus finansavimas iš Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų. Šiuo klausimu glaudžiai dirbame su savivaldybės administracijos Statybos, remonto ir architektūros skyriumi, kuris parengia planuojamų atlikti darbų sąrašą kaimo seniūnijose, numatydamas, kiek lėšų ir kokiai gatvei ar keliui skirti iš Kelių priežiūros ir plėtros programos. Su skyriaus darbuotojais vykstame į seniūnijas, susitinkame su jų atstovais, kartu diskutuojame dėl prioritetinių objektų ir pan. Kai dėl pandemijos negalėjome vykti visi kartu, rajono kelių apžiūrėti vykau vienas, nes norėjau savo akimis įsitikinti, kokia situacija kaimo seniūnijose. Tąkart, pamenu, nuotolinio posėdžio metu galėjau atsakingai patvirtinti, kad kelių būklė kaimuose buvo pakankamai gera. O kaip dabar? Nauji metai – nauji lapai (šypsosi).       

Ar jums, kaip komiteto pirmininkui, skambina rajono gyventojai? Dėl ko kreipiasi, kokias problemas dažniausiai mini?

Taip, skambučių sulaukiu, bet gal ne tiek daug kaip Miesto reikalų komitetas (šypsosi). Dažniausiai dėl žvyrkelių priežiūros žiemą ar kai prasideda liūtys, vasarą – dėl dulkių. Kartais skundžiamasi dėl prasto apšvietimo, šaligatvių, kurie jau prašosi remonto, apleistų pastatų. Esame gavę ir nemažai raštiškų prašymų, kai kuriuos aptariame posėdžiuose, kai kuriuos – kaip komiteto pirmininkas – išsiunčiu atsakingoms tarnyboms, kad į skundus būtų atsižvelgiama kuo greičiau, nelaukiant komiteto posėdžių.  

Kaip Kaimo reikalų komiteto pirmininkas, kokių pasiūlymų pateiktumėte sprendimų ruošėjams, kad posėdžių metu nereiktų „kabinėtis“ dėl vieno ar kito klausimo?

Nesu iš tų, „priekabiųjų“. Kaip juokauju, viskas išsprendžiama sprendimo būdu. Žmonės dirba, žmonės gali suklysti, tačiau visada yra telefonas, galima pasiskambinti ir išsiaiškinti. Na, o jei kyla papildomų klausimų posėdžio metu ir specialistai negali iš karto atsakyti čia ir dabar, papildomą informaciją jie vėliau išsiunčia komiteto nariams. Todėl į tarybos posėdžius dažniausiai ateiname jau apsisprendę, pritarsime sprendimo projektui ar ne.      

Trumpai pristatykite save rajono gyventojams, nepamirškite ir laisvalaikio pomėgių.

Šis klausimas turbūt nelengvas ne vien tik man (šypsosi). Sunku apie save kalbėti. Esu AB „Lietuvos draudimas“ Centro regiono verslo klientams verslo draudimo ekspertas. Daug metų pats sportavau pradedant lengvąja atletika, daugiakove, boksu, baigiant rytų kovos menais. Pastaruoju metu liko tik mėgautis dviračiais (šypsosi). Iki šiol domiuosi sportu. Esu krepšinio aistruolis, mano simpatijos – „Žalgiriui“, dabar ir Barselonos sporto klubams, džiaugiuosi Jonavos krepšinio komandos pasiekimais. Daug malonumo suteikia futbolo rungtynės – Pasaulio futbolo čempionatas.

Visą gyvenimą mane lydėjo ir lydi muzika. Baigiau Muzikos mokyklos pianino klasę. Ilgą laiko tarpą negrojau, bet nostalgija muzikai nugalėjo: įsigijau elektrinį pianiną. Puikus instrumentas – užsidedi ausines ir netrukdai niekam savo muzikavimu. Simpatijos bliuzo muzikai paskatino išmokti pūsti lūpinę armonikėlę.

Mano gyvenimo moto: „Su visais elkis taip, kaip norėtum, kad elgtųsi su tavimi“.

Ačiū už pokalbį.

Kalbėjosi Kristina LUKOŠEVIČIŪTĖ