Paskelbtas Miesto naujienos

Dešimt skautų iš Jonavos viešės Moldovoje

Trečiadienis, 29 June 2016 10:17 Parašė 

Tai – partnerystės su Moldovos Respublikos Vadul lui Vodės miesto savivaldybe sutarties pasirašymo išdava. Jonavos rajono savivaldybė bendradarbiaus ekonomikos, mokslo, kultūros, viešojo sektoriaus, aplinkosaugos, turizmo ir kitose srityse.

Pasirašydamas sutartį rajono meras Mindaugas Sinkevičius juokavo, kad prieš žengiant tokį žingsnį – kaip ir prieš santuoką – reikia iš pradžių apsižvalgyti, geriau vienam kitą pažinti ir draugiškai „smigtelėjo“ gruzinams, kada gi Zugdidi (su šiuo miestu yra pasirašytas ketinimų protokolas) išdrįs pasirašyti sutartį?

Kadangi sutarties su Vadul lui Vodės miesto savivaldybe pasirašymo metu dalyvavo Suomijos (Riihimaki), Gruzijos (Zugdidi), Lenkijos (Kedzierzyn-Kozle) delegacijos, rajono vadovas su jomis bendravo lietuvių, anglų ir rusų kalbomis, linkėdamas Joninėse kiekvienai atrasti paparčio žiedą.

Delegacijų atstovai padėkojo už kvietimą atvykti į Jonavą, negailėjo komplimentų mūsų išgražėjusiam miestui, o labiausiai nustebino Zugdidi miesto tarybos narys Malxaz Chejia – gražia lietuvių kalba pasveikino kolegas ir prisipažino, kad Lietuva jam tapo antrąja tėvyne ir, pritaręs M. Sinkevičiui, kad Zugdidi ir Jonava išties „per ilgai viena į kitą žiūri“, pažadėjo, kad sutartis tikrai bus pasirašyta.

Vadul lui Vodės meras Iurie Onofriiciuc pristatė savo miestą-kurortą, turtingą gydomosiomis sanatorijomis, pakvietė jame apsilankyti. Jau rugpjūtį iš Jonavos į Vadul lui Vodės tarptautinę stovyklą lydimi pedagogų išvyks dešimt skautų.

Karolina VIČIŪTĖ