Paskelbtas Laisvalaikis

Į ką atkreipti dėmesį renkantis mėsmalę?

Antradienis, 04 January 2022 06:06 Parašė 

Mėsmalė – tai vienas tų prietaisų, kurį naudinga turėti kiekvienoje virtuvėje. Bigbox.lt svetainėje rasite tikrai nemažą tokių įrenginių asortimentą, o tuomet, jei atsižvelgsite į keletą svarbiausių kriterijų, išsirinkti tokį įrenginį galėsite gerokai paprasčiau. Taigi, ką naudinga įvertinti renkantis tokį buitinį prietaisą?

Įvertinkite, kaip dažnai naudosite mėsmalę

Pirmiausia vertėtų pagalvoti apie tai, kokiai vartotojų grupei galėtumėte priskirti. Reti naudotojai – tai žmonės, kurie mėsmalę naudoja kartą per mėnesį ar rečiau, vidutiniai naudotojai – žmonės, mėsmalę naudojantys 1-3 kartus per mėnesį, o nuolatiniai naudotojai – žmonės, kurie mėsmalę naudoja 1-2 kartus per savaitę (ar dar dažniau). Jei save priskiriate retiems naudotojams, gerai pagalvokite, ar jums tikrai reikia elektrinės mėsmalės, kurios kainuoja brangiau nei rankinės.  Vis dėlto, kas kita, jei mėsmale naudojamasi pakankamai dažnai: tokiu atveju nereikia net svarstyti, ar elektrinė mėsmalė tikrai gali puikiai pasiteisinti.

Mėsmalės galingumas

Jei nusprendėte įsigyti elektrinę mėsmalę, jums reikės atsižvelgti į šio įrenginio galią, kuri gali smarkiai varijuoti.  Rankine mėsmale per minutę dažniausiai sumalama iki pusės kilogramo mėsos, o elektrine mėsmale – kelis kartus didesnį kiekį. Pavyzdžiui, 400-700 w galingumo mėsmalė per minutę sumala 1,5-2 kg mėsos, 700-1000 w mėsmalė – maždaug 2,5 kg mėsos, ir t.t. Jei malamos mėsos kiekiai yra labai dideli, tokiu atveju vertėtų rinktis dar didesnės galios mėsmalę. Nepamirškite, kad pakankamai galinga mėsmalė ne tik greičiau sumala mėsą, bet taip pat gerokai lengviau apdoroja kremzles, sausgysles ar kaulus.

Naudingos funkcijos

Jei tenka malti didelius kiekius mėsos ir įvairių rūšių mėsą, atbulinės eigos funkcija drąsiai gali būti įvardijama kaip viena svarbiausių. Jei mėsmalė užstrigtų (arba jos sraigtas apsiveltų sausgyslėmis), atbulinės eigos funkcija padėtų kur kas paprasčiau išspręsti šią problemą (jums nereikėtų mėsmalės ardyti). Naudojantis elektrine mėsmale taip pat yra aktuali ir apsauga nuo perkaitimo: jei mėsmalė dirba ilgą laiką, varikliui anksčiau ar vėliau prireikia „pailsėti“, todėl apsaugą nuo perkaitimo turinti mėsmalė tiesiog išsijungs.

Įvairūs priedai

Šiuolaikinės mėsmalės gali būti naudojamos ne tik mėsos malimui: tokie buitiniai prietaisai taip pat gali praversti formuojant sausainius, gaminant dešreles, ir t.t. Jei šį įrenginį planuojate naudoti ne vien tik mėsos malimui, bus naudinga išsiaiškinti, kokius priedus turi jus dominanti mėsmalė.

Medžiagos, iš kurių pagaminta mėsmalė

Puikiu pasirinkimu gali būti iš nerūdijančio plieno pagamintos mėsmalės, kurios džiugina ilgaamžiškumu ir efektyvumu. Vis dėlto, tokių mėsmalių dažniausiai negalima plauti indaplovėje. Plastikinės mėsmalės įprastai yra pigesnės, be to, jų priežiūra yra paprastesnė (plastikines mėsmales galima plauti indaplovėje), tačiau jos įprastai nėra tokios patvarios kaip pagamintos iš nerūdijančio plieno. Renkantis mėsmalę naudinga pasidomėti, ar ji turi gumines kojeles, kurios padeda išlaikyti pakankamą stabilumą.

Mėsmalės kaina

Mėsmalių kaina gali smarkiai varijuoti, todėl pasvarstykite, kokią pinigų sumą galite skirti tokio įrenginio įsigijimui. Platų mėsmalių pasirinkimą galite rasti čia: https://bigbox.lt/15328-mesmales. Jei esate numatę, kokią pinigų sumą galite sau leisti skirti mėsmalės įsigijimui, tiesiog pasirinkite tam tikrą kainų intervalą, ir tai padės gerokai paspartinti paieškas.