Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Ruklos pabėgėlių centre gyvenančius vaikus pasieks savivaldybės dovanos

Pirmadienis, 27 December 2021 16:33 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybės vadovai antradienį Ruklos pabėgėlių priėmimo centro gyventojams perdavė dovanų – du stalo futbolo žaidimo stalus.

Tikimasi, kad šios dovanos bent šiek tiek paįvairins kasdienybę centro gyventojams, kurių didžiąją dalį sudaro šeimos su mažamečiais vaikais ir suaugusiųjų nelydimi paaugliai.

„Vaikai visame pasaulyje mėgsta dovanas, o mes negalime pamiršti mūsų svečių, kurie čia gal ir ne savo noru, tačiau dabar laiką leidžia Jonavos rajone“, - sakė rajono meras Mindaugas Sinkevičius.

Dovanos Ruklos pabėgėlių centro gyventojams perduotos tarpininkaujant Lietuvos Raudonajam Kryžiui. Šios organizacijos atstovų teigimu, viena didžiausių problemų, su kuria šiuo metu susiduria migracijos centruose apgyvendinti nelegalūs migrantai, – užimtumo trūkumas.

„Mūsų specialistai ir kitos organizacijos nuolat stengiamės įtraukti migrantus į įvairias veiklas, nes izoliuoti žmonės čia gali išprotėti iš nuobodulio ir nieko neveikimo“, - sako Raudonojo Kryžiaus atstovė Luka Lesauskaitė.

Jos teigimu, kadangi centrų gyventojų užimtumą galima organizuoti tik vietose, įvairi parama yra labai svarbi ir laukiama.

Ruklos pabėgėlių centre šiandien glaudžiasi 480 vaikų. Į Lietuvą per pastarąjį pusmetį įleisti nelegalūs migrantai yra apgyvendinti Pabėgėlių centro teritorijoje įrengtuose moduliniuose nameliuose.