Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Laisvalaikis

Ką nuveikti Kopenhagoje žiemą

Pirmadienis, 27 December 2021 16:30 Parašė 

Trumpos dienos ir šaltis - ar tikrai verta vykti į Kopenhagą žiemą? Danai laiko save laimingiausiais žmonėmis pasaulyje, o prie to prisideda gerai žinoma hygge sąvoka. Todėl verta nuvykti į Kopenhagą žiemą ir patiems pajausti, kodėl danai jaučiasi tokie laimingi.

Tivoli parkas

Jeigu lankotės Kopenhagoje žiemą, negalite neapsilankyti Tivoli parke. Tivoli parkas yra pramogų parkas, 1843-aisiais atidarytas Kopenhagos centre. Nors yra Europoje, Tivoli vyrauja rytietiška atmosfera, ir tai yra tiesiog magiška vieta žiemos metu.

Tivoli nuolate ieško būdų sudominti ir sukurti naujų įspūdžių savo lankytojams. Dėl to Tivoli parkas yra kiekvieno keliautojo svajonių sąraše.

CopenHot - karšto vandens kubilai

Koks gali būti geresnis būdas pažinti Kopenhagą, jei ne plūduriavimas kanalu karšto vandens kubile? Galite plaukioti uoste karšto vandens kubile, talpinančiame iki 5 žmonių. Kubilai užpildyti švariu jūros vandeniu ir juose palaikoma maloni 40 laipsnių šiluma. Pasiplaukiojimas trunka pusantros valandos, kaina viena, nesvarbu, ar plauks 1 ar 5 žmonės. Į kainą įeina valtis, škiperis, Bluetooth grotuvas, ir persirengimo kambariai.

Copenhot siūlo ne tik plaukiojančius, bet ir stacionarius kubilas ir saunas.

Pasivaikščiokite Købmagergade gatve

Købmagergade yra pagrindinė pėsčiųjų gatvė Kopenhagoje, kurioje galite rasti daugybę parduotuvių. Žiemą, ir ypač, Kalėdų metu, šioje gatvėje juntama ypatinga atmosfera. Rekomenduojame pasiimti į rankas šiltų gėrimų ir leistis apžiūrėti parduotuvių vitrinų.

Prisivalgykite maisto turguje

Atrodo, kad kiekvienas miestas Europoje turi maisto trurgų, ir Kopenhaga - ne išimtis. Tai puikus būdas paragauti vietinio maisto ir sušilti žiemos metu. Rekomenduojamos vietos Kopenhagoje: Torvehallarne turgus, Tivoli maisto salė.

Pasidarykite daugybę nuotraukų Nyhavne

Jei kada matėte Kopenhagos nuotrauką, greičiausiai joje pavaizduotas Nyhavnas, kuris atrodo nuostabiai bet kuriuo metų laiku. Ryškiai nudažyti pastatai atsispindi kanale ir atrodo įspūdingai. Neabejojame, kad norėsite čia pasidaryti daugybę nuotraukų.

Jeigu norite nuostabiai praleisti laiką ir pamatyti Nyhavną iš kitos pusės, leiskitės į vienos valandos turą kanalu.

Sušilkite su puodeliu karšto šokolado arba vyno

Pasivaikščiojimas šaltą dieną su karštu gėrimu rankoje suteikia jaukumo. Vienas dalykas yra keliauti žiemą, visai kitas - šiltai prisirengus ir geriant karštą gėrimą vaikštinėti lauke po sutemų.

Kopenhagą galima lengvai pamatyti vaikštinėjant pėsčiomis, o miestas gražus tiek dienos, tiek nakties metu, todėl galite lengvai praleisti valandų valandas vaikštinėdami.

Čiuožinėti ant ledo

Įėjimas į ledo areną, šalia Frederiksberg sodo, nemokamas, jei neturite pačiūžų, galite jas išsinuomoti už 50 DKK. Ledo arena veikia nuo lapkričio pabaigos iki vasario mėnesio.