Paskelbtas Miesto naujienos

Jonava apdovanota už lyčių lygybės priemonių įgyvendinimą

Penktadienis, 17 December 2021 15:45 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybė apdovanota už moterų ir vyrų lygybės priemones gerinant savivaldos infrastruktūrą.

Šią nominaciją nuotoliniame Socialinės  apsaugos  ir  darbo  ministerijos, Lietuvos  savivaldybių asociacijos ir Lietuvos moterų lobistinės organizacijos renginyje „Lygiausios savivaldybės apdovanojimai“ atsiėmė Jonavos rajono mero pavaduotoja Birutė Gailienė.

„Jonavos rajono savivaldybė nuoširdžiai džiaugiasi ir yra dėkinga už šį įvertinimą. Už šios nominacijos slypi visa puokštė priemonių, veiklų ir iniciatyvų, kuriomis siekiama, kad lyčių lygybė savivaldos lygmenyje būtų ne deklaratyvi, bet reali.

Dėkoju visai mūsų administracijos komandai, kuri, planuodama ir įgyvendindama savivaldybės strateginius veiklos bei plėtros planus, išlieka nuosekli ir lyčių lygybės konteksto nepalieka nuošalyje ne tik infrastruktūros gerinimo, bet ir kitose srityse.

Visiems žinoma frazė – mąstyk globaliai, veik lokaliai. Linkiu mums visiems ir toliau veikti taip, kad lyčių lygybė savivaldoje būtų viena svarbiausių mūsų ambicijų“, - atsiimdama apdovanojimą sakė B. Gailienė.

Jonavos rajono savivaldybė įvertinta už tai, kad miesto gyvenamuosiuose kvartaluose suprojektuotos ir įrengtos poilsio ir sporto aikštelės, pritaikytos moterų ir vyrų, tėvų su vaikais, pagyvenusių žmonių poilsiui, sportinių poreikių tenkinimui.

Prie naujai įsteigtų pramoninių, prekybos centrų Jonavoje užtikrinamas juose dirbantiems darbuotojams viešojo transporto tinklo prieinamumas ir lankstumas, sudaromos sąlygos darbo ir šeimos suderinamumui.

Siekiant padėti išspręsti darbo ir šeimos derinimo problemas vaikus auginančioms šeimoms, Jonavoje kuriami vaikų dienos centrai, o vaikų darželiai dirba ištisus metus. Vykdomas nemokamas vaikų iš kaimiškų vietovių atvežimas-nuvežimas į vaikų priežiūros įstaigas.

Prie Jonavos rajono savivaldybės pastato įrengtos automobilių stovėjimo vietos šeimoms, kurių pagal teisės aktus įrengti nėra privaloma, tačiau taip norima paskatinti palankią šeimai aptarnavimo politiką.

„Lygiausios savivaldybės apdovanojimų“ renginyje įvairiose nominacijose įvertintos iš viso dešimt savivaldybių. Jonavos rajono savivaldybė lyčių lygybės srityje apdovanojama jau ne pirmą kartą.