Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Rimkų parko klausimas atsidūrė teisme

Trečiadienis, 08 December 2021 15:35 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybės tarybos narys, Darbo partijos atstovas Saulius Jakimavičius bandys teisme įrodyti, kad Jonavos rajono meras ir jo pavaduotoja pažeidė įstatymą, kai tarybos posėdyje priėmė sprendimus dėl naujo parko įrengimo Rimkų mikrorajone.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) rugsėjo mėnesį vienbalsiai nusprendė, kad rajono vadovai interesų konflikto šiuo atveju nesukėlė ir įstatymo nepažeidė.

„VTEK nuomone, nepakanka pagrindo vienareikšmiškai teigti, kad minėtieji valstybės politikai, spręsdami su parko įrengimu susijusius klausimus, buvo neobjektyvūs ir nešališki vien dėl to, kad parkas nuo jų namų bus nutolęs apie pusę kilometro arba kilometrą“, - rašoma VTEK sprendime.

Opozicijos atstovas S. Jakimavičius šį VTEK sprendimą apskundė Vilniaus apygardos administraciniam teismui. Iš teismui pateikto skundo tapo aišku, kad etikos komisijai vasarą skundėsi tas pats S. Jakimavičius.

„Visa ši istorija, kuri tęsiasi jau pusę metų, labai aiškiai parodo, ką veikia mūsų opozicija: realiai nieko, kaip tik rašo niekinius skundus ir gaišina tarnybų darbą, švaisto mokesčių mokėtojų pinigus. Gerai bent tai, kad tokie skundai nestabdo visiems rajono gyventojams svarbių projektų įgyvendinimo“, - opozicijos veiksmus komentavo M. Sinkevičius.

Naujas Rimkų parkas, dėl kurio skundžiami savivaldybės vadovai, planuojamas 2,6 ha teritorijoje tarp Chemikų, P. Vaičiūno ir A. Kulviečio gatvių.

Šis sklypas yra šalia tankiausiai apgyvendinto ir daugiabučiais namais apstatyto Jonavos miesto Rimkų mikrorajono. Šalia įsikūrusios dvi progimnazijos, vaikų darželis, į sklypą atsigręžęs privačių namų kvartalas.

Jonavos rajono savivaldybė siekia, kad kuriamas parkas taptų traukos objektu ir patrauklia ramaus laisvalaikio vieta visiems šalia gyvenantiems jonaviečiams.

Lapkričio mėnesį būsimo parko vietoje jau pasodinti pirmieji medžiai.