Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavoje įžiebta Kalėdų eglė, eglučių miestelis ir tiltas

Pirmadienis, 29 November 2021 12:24 Parašė 

Jonavos Santarvės aikštėje sekmadienį įžiebta pagrindinė miesto Kalėdų eglė, o link jos vedantis naujasis pėsčiųjų tiltas virto magišku kalėdinių norų ir stebuklų taku.

Kartu su Kalėdų Seneliu ir Jonavos Žibinčiumi įžiebęs miesto eglę, rajono meras Mindaugas Sinkevičius paskelbė didžiųjų metų švenčių laukimo pradžią.

„Su šventine nuotaika ir gražiomis mintimis laukime Kalėdų, šventų Kūčių vakaro, kai, tikiu, galėsime nusiimti visas kaukes ir susėsti prie bendro stalo su savo šeimomis ir artimaisiais“, - palinkėjo M. Sinkevičius.

Aukso spalva žėrinti Jonavos eglė šiemet pirmą kartą skleidžia ne tik šviesą ir šventinę dvasią – priėjus arčiau, ji kvepia vanile ir mandarinais. Pati eglė labai primena gyvą medį, o jos kamieną supa mediniai kalėdiniai nameliai.

Kartu su pagrindine miesto egle šiemet pirmą kartą įžiebtas šventiškai papuoštas naujasis pėsčiųjų tiltas per Žeimių gatvę. 

Jonavos tiltas pasidabino spindinčiais sietynais, kurie naująjį miesto simbolį pavertė magišku taku: jis tarsi kviečia pasivaikščioti, trumpam sustoti, sugalvoti gražiausių norų, kurie per Kalėdas būtinai išsipildys.

Pasivaikščioti šiemet Jonavoje taip pat galima unikaliame Kalėdinių eglučių miestelyje, kurį jau trečius metus kuria rajono įstaigos, įmonės ir bendruomenės. 

Daugiau nei 70 viena už kitą gražesnių, įdomesnių ir įspūdingesnių eglučių Ramybės skvere miesto centre skleidžia nepakartojamą šventinę nuotaiką ir Kalėdinę dvasią.

Jonavos Sąjūdžio aikštėje gyventojų laukia siurprizas: interaktyvi dėžė Dovana ir stebuklingas Kalėdų senelio krėslas jos viduje.