Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Už ne vietoje paliktas atliekas – griežtesnės baudos

Penktadienis, 26 November 2021 16:20 Parašė 

Už paliekamas prie šiukšlių konteinerių atliekas gyventojai nuo šiol bus baudžiami griežčiau. Jeigu anksčiau už pirmą pažeidimą grėsė tik įspėjimas, dabar pažeidėjai iš karto bus baudžiami pinigine bauda.

Jonavos rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius informuoja, kad nuo š. m. lapkričio 13 d. įsigaliojo Seime priimtas Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimas ir už komunalinių atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimą nebeliko tokios nuobaudos kaip įspėjimas, o piniginė bauda prasideda nuo 15 Eur.

Už ne vietoje paliktas didelių gabaritų atliekas gyventojams gali būti skiriamos iki 100 eurų dydžio baudos.

„Atkreipiame gyventų dėmesį, kad tiek konservuoti maisto produktai, tiek žaislai ar drabužiai yra traktuojami kaip komunalinės atliekos, kurios privalo būti išrūšiuojamos ir sumetamos į tam skirtus konteinerius.

Todėl bet kokių atliekų padėjimas šalia konteinerių yra traktuojamas kaip administracinis nusižengimas ir baudžiamas pagal Administracinių nusižengimų kodekso nuostatas.

Taigi, palikęs net ir nedidelį maišelį šalia konteinerių, asmuo turės ne tik atlyginti UAB „Jonavos paslaugos“ patirtą materialinę žalą, bet ir bus baudžiamas pinigine bauda“, - sako Viešosios tvarkos skyriaus vyr. specialistė Aušra Jakimavičienė.

Jonavos miesto seniūnija ir bendrovė „Jonavos paslaugos“ dar šių metų vasarą pradėjo raginti gyventojus nepalikinėti atliekų prie konteinerių.

Jonavos rajone veikia dvi didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelės, į kurias gyventojai gali pristatyti buityje susidarančias didelio gabarito, statybines, padangų ir kitas atliekas.

Aikštelės yra Jonalaukio kaime (buvusio sąvartyno teritorijoje) ir Darbininkų g. 19, Jonavoje. Didelių gabaritų aikštelėse atliekos iš gyventojų priimamos nemokamai.

Jeigu gyventojas negali pats išvežti didelių gabaritų atliekų, tokią paslaugą už papildomą mokestį Jonavos mieste teikia UAB „Jonavos paslaugos“.