Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Jonaviečiai patys keičia naujojo tilto apšvietimo spalvas

Ketvirtadienis, 18 November 2021 11:39 Parašė 

Šiemet Jonavoje atidarytas pėsčiųjų tiltas per Žeimių gatvę niūriais rudens vakarais tampa spalvota pramoga jonaviečiams: gyventojai gali patys pakeisti tilto apšvietimo spalvą.

Internete pasirinkę savo mėgiamą spalvą, statinio lankytojai realiu laiku keičia tilto apšvietimą. Galima pasirinkti iš penkių spalvų: geltoną, žalią, raudoną, mėlyną ar purpurinę.

„Žvarbiais lapkričio vakarais, kai taip anksti temsta, niūrią nuotaiką galbūt pataisys mūsų naujasis išmanusis tiltas, kurio apšvietimą nuo šiol galite keisti patys. Ženkite tiltu, apšviestu taip, kaip jums patinka“, - Jonavos gyventojus ir miesto svečius pakvietė rajono meras Mindaugas Sinkevičius.

Idėją apšviesti tiltą pasirinktomis spalvomis ir leisti gyventojams jas keisti, Jonavos miestui pasiūlė ir neatlygintinai įgyvendino vietos IT sprendimų įmonė „Ginetas“.

Įmonės vadovas Gytis Sabaliauskas sako, kad jo komanda džiaugiasi galinti prisidėti prie Jonavos gražinimo. „Be to, mums patinka neįprasti eksperimentai ir iššūkiai. Dar geriau, kai galime ne tik juos įgyvendinti, bet ir pasidalinti su kitais“ , – teigė UAB „Ginetas“ vadovas.

Pastebėjo ArchDaily

Nauju Jonavos miesto simboliu tapusį pėsčiųjų tiltą jau pastebėjo lankomiausias architektūros tinklaraštis pasaulyje ArchDaily.com.

„Susipažinę su pateiktomis architektūrinėmis versijomis, užsakovai pasirinko patį ambicingiausią sprendimą. Išraiškinga, įsimintinų formų tilto konstrukcija iš dalies atspindi sporto arenos charakterį. Tokiu būdu du objektai, stilistiškai papildantys vienas kitą, sudaro modernų, labai savitą ir vieningą architektūrinį ansamblį“, - rašoma tinklaraštyje.

Jonavos tiltą per Žeimių gatvę projektavo architektai Arūnas Lapinskas ir konstruktorius Jevgenijus Gintovas, tilto koncepcijos autorius – profesorius Gintaras Čaikauskas ir bendrovė „Architektūros linija“.

Tilto konstrukcijos pagamintos bendrovės „Steel Bridges“ gamykloje Kretingoje. Iš ten tiltas specialiais automobiliais atgabentas supjaustytas į mažesnes dalis. Tiltą Jonavoje šią vasarą surinko ir pastatė AB „Kauno tiltai“.