Paskelbtas Futbolas

T. Eliošius: „Su „Uteniu“ mums visada sunku žaisti“

Antradienis, 21 June 2016 09:56 Parašė 

Po dvejų rungtynių namuose Jonavos „Lietava“ šį trečiadienį keliaus į Uteną, kur su vietos „Uteniu“ sužais „SMScredit.lt A lygos“ XVI turo mačą.

Lygos lentelės kaimynės jau susitiks trečią kartą. Prieš tai abu kartus pergales minimaliu skirtumu 1:0 laimėjo „Lietava“, kuri šiuo metu „SMScredit.lt A lygoje“ su 14 taškų žengia 6-oje vietoje. „Utenis“ praėjusiame ture 2:1 rungtynių pabaigoje išplėšė pergalę prieš „Kauno Žalgirį“ ir iš paskutinės vietos su 9 taškais pakilo į 7-ąją. Tai buvo tik trečioji uteniškių pergalė šiame sezone.

Paskutiniame mače dėl geltonų kortelių klubui negalėjęs padėti Tadas Eliošius tikina, kad komanda po XV „SMScredit.lt A lygos“ turo, kai lygiosiomis 1:1 sužaidė su Marijampolės „Sūduva“, yra nusiteikusi pakiliai ir sieks pergalės. „Svarbu išeiti, susikoncentruoti ir siekti pergalės. Praėjusiame ture su „Sūduva“ galėjome laimėti, bet pritrūko sėkmės. Tikiuosi, šį kartą ji neaplenks. Tąkart sužaidėme gerai. Blogai tik tai, kad mes neįmušėme, o šansų turėjo ir varžovai. „Sūduva“ – labai stipri komanda ir geras mūsų pasirodymas kovojant su ja, nors ir nepasibaigęs pergale, emociškai mums daug padės varžybose su Uteniu“, – kalbėjo T. Eliošius.

Nors abu kartus „Lietava“ įveikė varžovus, visgi, pasak T. Eliošiaus, „Utenis“ Jonavos klubui nėra parankus. „Utenio“ komanda gana pajėgi. Mums visada buvo sunku su jais žaisti. Jie turi neblogų visų pozicijų žaidėjų. Pirmose varžybose Visagine laimėjome 1:0, bet jie tada daugiau kontroliavo kamuolį, o mes įmušėme įvartį ir paskui gynėmės, stengėmės išlaikyti rezultatą. Visą laiką jautėme jų spaudimą. Antrose varžybose namuose buvo šiek tiek lengviau, patys įmušėme, turėjome ir daugiau gerų progų, o varžovai nelabai ką ir sukūrė“, – teigė FK „Lietava“ saugas.

Žaidėjo nuomone, svarbiausias tikslas šį trečiadienį bus neprisileisti varžovų arčiau savęs ir nesukurti intrigos turnyrinėje lentelėje. „Svarbiausia – jiems nepralaimėti. „SMScredit.lt A lygos“ lentelėje jie rikiuojasi už mūsų ir, jeigu pralaimėsime, nuo „Utenio“ mus gali skirti vos 2-3 taškai, o tada sugrįžtų mums nereikalinga intriga. Pergalės atveju, manau, nuo jų labai atitrūktume ir uteniškiai mūsų „nebepagautų“ iki sezono pabaigos“, – dėstė T. Eliošius.

XVI turą šį vakarą pradės lygos lentelės apačioje esančių „Kauno Žalgirio“ ir „Trakų“ komandų varžybos. Trakiškiai su 33 taškais kol kas pirmauja „SMScredit.lt A lygoje“ ir vienu tašku lenkia Vilniaus „Žalgirį“.

fklietava.lt informacija