Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Muzika – geriausia apsauga nuo pavojų

Pirmadienis, 15 November 2021 11:22 Parašė 

Kiekvienais metais Gervėčių pagyvenusių žmonių asociacija organizuoja muzikos kolektyvų festivalius „Pabūkim kartu“. Šiemet tokia smagi muzikantų sueiga buvo surengta Vilniuje. Šventėje dalyvavo ir Jonavos senjorų asociacijos „Jonavos bočiai“ vokalinis instrumentinis ansamblis „Dobilas“, vadovaujamas Vytauto Bareikos.

Nepabūgę koronaviruso, į festivalį atvyko dvylika kolektyvų iš įvairių Lietuvos kampelių – Pasvalio, Utenos, Ukmergės, Vilniaus, Radviliškio, Jonavos, Skuodo, kt.

Jonaviečių pasirodymą lydėjo ne tik karšti aplodismentai, bet ir aukštas profesionalių muzikos žinovų – dėstytojų, profesorių – įvertinimas. Tarp solistų Janinai  Altaravičienei, kuriai akompanavo Alvydas Kurkuzinskas, vertinimo komisija skyrė antrąją vietą. O asociacijos „Jonavos bočiai“ „Dobilo“ ansamblis, įveikęs kitus varžovus, buvo pripažintas geriausiu ir apdovanotas diplomu bei prizu. Diplomas įteiktas ir kolektyvo meno vadovui, virtuoziškam armonikieriui Broniui Kaminskui. Manome, kad tokią sėkmę lėmė teisingai pasirinktas repertuaras, kuriame skambėjo liaudies daina „Lekia dienos, bėga“, šių eilučių autoriaus sukurta daina „Šalelė mūsų Lietuva“, kitos. Tiek žiūrovams, tiek atvykusiems kolektyvams nuotaiką kėlė pozityvus jonaviečių nusiteikimas ir energija.

Savitumu išsiskyrė Šalčininkų krašto kapela, festivalyje dainavusi dainas lenkų, baltarusių ir rusų kalbomis. Visų muzikantų pasirodymai buvo nuostabūs, bet labiausiai sujaudino dalyvių optimizmas, noras pabendrauti, pasibūti kartu, pasiklausyti vieniems kitų muzikos. Šiuo niūriu gamtos ir koronaviruso laikotarpiu  muzika yra geriausia apsauga nuo visų mus supančių pavojų.

Juozas LAURINAITIS, ansamblio dalyvis