Paskelbtas Renginiai

„Moliūgų terasa“ jau 5-ąjį kartą subūrė bendruomenę

Ketvirtadienis, 04 November 2021 12:09 Parašė 

Paskutiniosiomis spalio savaitėmis rudeniškomis spalvomis pasipuošė ne tik medžiai – Jonavos viešosios bibliotekos Knygų terasa tradiciškai pasipuošė Jonavos miesto bei rajono bendruomenių narių ir gyventojų kurtais sužibusiais išskaptuotais ir įvairiomis technikomis puoštais moliūgais ir jų interpretacijomis.

Jau penktąjį kartą organizuojama Jonavos viešosios bibliotekos akcija „Moliūgų terasa“ kasmet sulaukia didelio populiarumo. Užfiksuoti 57 dalyviai, 23 įsitraukusios įstaigos ir bendruomenės, suskaičiuoti 89 moliūgai, paspausti 9197 „patiktukai“ bibliotekos Facebook puslapyje vykusiame konkurse. Kiekvienas galėjo tapti šventinės rudeninės nuotaikos kūrėju ir savo darbais puošti terasą, kur netrūko ir jaukių laukinių gyvūnų, ir knygų personažų, animacinių filmų herojų. Čia įsikūrė net ištisas moliūgų miestas su kapinėmis ir biblioteka. Akcijos eksponatų kūrėjų originalumui ribų nebuvo bei sužavėtas liko kiekvienas terasos lankytojas.

Visą savaitę (spalio 21-28 dienomis) bibliotekos Facebook puslapyje vyko balsavimas už labiausiai patikusius eksponatus, tačiau kova vyko iki pat paskutinės dienos. Spalio 28 dieną užfiksavome laimėtoją – daugiausiai balsų, net 555, surinko Gertrūdos Beišytės su šeima (Jonavos lopšelis-darželis „Pakalnutė“) kūrinys „Liūtas karalius“. Antrąja vieta, surinkusi 497 balsus, džiaugėsi Amelija Paulauskaitė su šeima (Jonavos lopšelis-darželis „Bitutė“), o trečiąja, surinkusi 444 balsus – Lėja Žikaitė su šeima (Jonavos lopšelis-darželis „Pakalnutė“). Spalio 29-ąją Jonavos viešosios bibliotekos įsteigti prizai įteikti pirmos vietos nugalėtojai Gertrūdai Beišytei, į apdovanojimus atvykusiai su darželio grupės palaikymo komanda. Direktorės pavaduotoja Dalia Plaktonienė, įteikdama prizus, dėkojo darželio auklėtojoms ir vaikams už aktyvų dalyvavimą.

Knygų terasa, visą vasarą buvusi aktyvaus vyksmo vieta, atvėsus orams išlieka viena lankomiausių vietų Jonavoje ir vis atsiskleidžia naujomis nuotaikomis ir kitomis spalvomis. Džiaugiamės, jog ir maži, ir dideli atranda džiaugsmą leisti laiką kartu sukurtoje erdvėje, užsibūti čia ilgiau ir pasigrožėti besikeičiančiu rudeniu. Negąsdina net darganotas oras ar purškiantis lietus – sušildo geros emocijos ir moliūgų-žibintų jauki šviesa.

Jonavos viešoji biblioteka nuoširdžiai dėkoja Jonavos kultūros centrui ir UAB „A Grupė“ direktoriui V. Vizbarui, prisidėjusiems prie ekspozicijos įkūrimo.

Jonaviečiai labai palaikė renginio  idėją, aktyviai dalyvavo balsavime ir džiaugėsi kartu sukurta erdve. Miesto bendruomenių įsitraukimas ir palaikymas – geriausias įvertinimas ir paskata sugrįžti su naujomis idėjomis ir kitais metais!

Simonos Žičkienės