Paskelbtas Sportas

Finale jonavietis pranoko sostinės atstovą

Pirmadienis, 20 June 2016 08:55 Parašė 
Prizininkų trejetas (iš kairės): vilnietis Deividas Snapkauskas, nugalėtojas Arūnas Narbutas ir trečiosios vietos laimėtojas Sigitas Liutkus Prizininkų trejetas (iš kairės): vilnietis Deividas Snapkauskas, nugalėtojas Arūnas Narbutas ir trečiosios vietos laimėtojas Sigitas Liutkus

Dvi praėjusio savaitgalio dienas sporto klubas „Lauko tenisas visiems“ pakvietė visus norinčius į Jeronimo Ralio gimnazijos gruntinę aikštelę sudalyvauti turnyre ir pakovoti dėl šio klubo įsteigtų taurių ir rėmėjų prizų. Turnyre varžėsi dešimt ne tik Jonavos lauko teniso mėgėjų, bet ir svečiai iš Kauno, Vilniaus.

Kovoje dėl patekimo į pusfinalius gana užtikrintai rungtyniavo sporto klubo prezidentas Arūnas Narbutas, taip pat pergales iškovojo Sigitas Liutkus ir vilnietis Deividas Snapkauskas. Sunkiausiai pasiekti šį etapą sekėsi jonaviečiui Domantui Sakalauskui, kuris tik po atkaklios kovos ir trečio seto (5/7, 6/2, 10/7) įveikė vieną iš A. Narbuto sūnų – vienuolikmetį Titą.

T. Narbutas vėliau nukeliavo iki mažojo finalo dėl penktos vietos, bet čia „gavo“ savo vyresnįjį brolį, keturiolikmetį Teisių, kuris ir laimėjo tarpusavio dvikovą rezultatu 6/2, 6/0 ir atsirevanšavo už nesėkmes jaunesniajam.

Abiejuose pusfinaliuose intrigos nebuvo: A. Narbutas 6/0, 6/1 įveikė D. Sakalauską, o D. Snapkauskas 6/0, 6/2 pranoko S. Liutkų. Pastarasis teniso mėgėjas kovoje dėl trečios vietos 6/3, 6/2 nugalėjo D. Sakalauską.

Finale sostinės atstovas D. Snapkauskas, kuris ir pernai žaidė tokio turnyro finale, mėgino „įkąsti“ jonaviečiui A. Narbutui, tačiau karštas oras ir svilinanti saulė neleido rimčiau pasipriešinti geriau lemiamai kovai pasiruošusiam šio turnyro organizatoriui A. Narbutui. Pastarasis žaidėjas 6/0, 6/2 įveikė vilnietį ir tapo nugalėtoju.

Po varžybų nugalėtojui ir prizininkams buvo įteiktos taurės, o firmos „Mantis“ atstovė Simona Pavalkienė laimėtojus apdovanojo lauko teniso kamuoliais.

SK „Lauko tenisas visiems“ prezidentas A. Narbutas kviečia teniso mėgėjus aktyviau dalyvauti varžybose ir išmėginti savo jėgas tarp mėgėjų. Sporto klubas liepos pabaigoje ir rugpjūčio pirmomis savaitėmis vėl pakvies į du panašius teniso turnyrus.

Gytis RAMANAUSKAS