Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavoje atidarytas dalijimosi daiktais punktas „Atiduotuvė“

Ketvirtadienis, 04 November 2021 08:52 Parašė 

VšĮ Kauno regiono atliekų tvarkymo centras (Kauno RATC), siekdamas mažinti vartojimą, mažinti išmetamų atliekų kiekį, kviečia keistis daiktais.

2019 m. pabaigoje Kauno RATC įrengė pirmuosius dalijimosi daiktais punktus „Atiduotuvė“ didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėse Kaune, Kuršių g. 9E ir Energetikų g. 60. Šių metų spalio mėn. Kauno RATC praplėtė punktų tinklą ir šiandien jų veikia jau septyneri.

„Atiduotuvė“ tinklo infrastruktūra suplanuota taip, kad būtų patogi ne tik Kauno, bet ir viso regiono gyventojams. Po vieną punktą naujai atidaryta:

  • Raseinių r. (Andriušaičių k.),
  • Kėdainiuose (J. Basanavičiaus g. 97A),
  • Jonavoje (Darbininkų g. 19),
  • Kaišiadoryse (Vytauto Didžiojo g. 136),
  • Kaune (Julijanavos g. 1).

Nuo šiol šios aikštelės įgauna naują prasmę! Į aikšteles atvežti pakartotiniam naudojimui tinkami daiktai nebetaps atlieka. Vieniems nebereikalingas daiktas gali atrasti vietą kito žmogaus namuose.

Jei neturite poreikio ar galimybės įsigyti naują daiktą, kviečiame atvykti į aukščiau minėtas aikšteles ir surasti sau tinkamą/trūkstamą daiktą!

Taip pat kviečiame, jei turite nebenaudojamų/nereikalingų daiktų juos atvežti į šias aikšteles. Aikštelių operatoriai, įvertinę jų būklę, atidės į daiktų dalijimosi punktą „Atiduotuvė“.

Taip prikelsite daiktą naujam gyvenimui ir prisidėsite prie vartojimo mažinimo!

Dalijimosi daiktais paslauga – priėmimas ir išdavimas nemokamas! Daiktų rezervacija nevykdoma, pristatymo paslauga neteikiama. Kauno RATC garantijos nesuteikia ir neatsako už daiktų būklę ar kitas neigiamas pasekmes, atsiradusios po daiktų atsiėmimo iš „Atiduotuvės“. Prieš pradedant naudoti daiktą, būtina jį išvalyti ar kitaip dezinfekuoti, atsižvelgiant į daikto savybes.

Kauno RATC inf.