Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavos vaikų lopšelis-darželis ,,Bitutė“ respublikinio konkurso ,,Kamštelių vajus 2021“ III vietos laimėtojai

Ketvirtadienis, 28 October 2021 08:58 Parašė 

Jau devintus metus skaičiuoja konkursas ,,Kamštelių vajus”, kurio tikslas –  tausoti aplinką, rūšiuoti buitines atliekas, surinkti kuo daugiau smulkių plastiko šiukšlių ir jas perdirbti, suteikti teorinių žinių apie plastiką, jo perdirbimą, vykdyti plastiko perdirbimo edukacijas.

Šiais metais visi drauge konkurso „Kamštelių vajus“ dalyviai surinko 2707 kilogramus kamštelių.

Jonavos vaikų lopšelis-darželis ,,Bitutė” šiame konkurse dalyvauja ne pirmus metus. Surinkę 117 kilogramų kamštelių, šiemet laimėjome III vietą.

Lopšelyje-darželyje „Bitutė“ daug dėmesio skiriama vaikų ekologinių vertybių ugdymui. Apie tvarų ir ekologišką gyvenimo būdą po truputį pradedama pasakoti vos dviejų ar trijų metų sulaukusiems mažyliams. Pirmasis ir bene efektyviausias būdas ugdyti vaikų ekologinį sąmoningumą – rodyti pavyzdį. Nuo to ir pradėjome – iš pradžių kamštelius rinko ir kaupė sutartoje vietoje grupės mokytojos ir padėjėjos, tai pamatę ir sužinoję apie konkursą, prisijungė vaikai ir jų tėveliai. Aktyviausiai kamštelių rinkime dalyvavo ,,Čiauškučių” grupės bendruomenė: mokytoja Asta Babilienė, mokytojos padėjėja Vida Labogienė, grupės vaikučiai ir jų tėveliai. Iniciatyvą dalyvauti konkurse palaikė ir skatino įstaigos direktorė Violeta Skodienė, kuri taip pat rinko kamštelius ir savo pavyzdžiu skatino vaikus tausoti aplinką. Surinktus kamštelius tikslingai naudojome ir ugdomosiose veiklose: gaminome priemones smulkiosios motorikos lavinimui, spalvų pažinimui, vyko įstaigos bendruomenės STEAM veikla ,,Kuriame iš kamštelių”.

Labai džiaugiamės laimėtomis knygomis, pieštukais ir edukacijomis vaikams. Su nekantrumu laukiame socialinės iniciatyvos „KŪRYBOS KAMPAS 360°“ edukacinės dirbtuvės „NE ŠIUKŠLĖS" atvykstamosios edukacijos "ARBATOS GAMYBA".

Kaip pasakojo šio konkurso iniciatorė ir sumanytoja, knygos ,,Laimės Ąžuolas” autorė Birutė Jakučionytė, dabar statomas kamštelių perdirbimo fabrikėlis Trakų rajone, jau pavasarį pakviesiantis atvažiuoti į plastiko perdirbimo edukacijas. 

Džiaugiamės, laukiame ir toliau renkame kamštelius, savo pavyzdžiu skatindami gyventi tvariau ir ekologiškiau.

Ikimokyklinio ugdymo mokytoja metodininkė Asta Babilienė