Paskelbtas Laisvalaikis

Ką savo virtuvėje turėtų turėti kiekvienas, mėgstantis gaminti valgyti?

Ketvirtadienis, 28 October 2021 08:35 Parašė 

Kiekvienas mėgstantis gaminti žino, kad puikiam patiekalui pagaminti neužtenka vien puikių maisto ruošos įgūdžių bei kokybiškų produktų. Dažnai patiekalo sėkmę lemia dar ir trečias ne ką mažiau svarbus ingredientas – tai tinkama keptuvė. Taip, supratote teisingai. Slaptas kiekvieno virėjo ginklas yra keptuvė. Išsirinkti tinkamą keptuvę yra nemažas iššūkis, su kuriuo lengvai susidoroti gali padėti „Gerduva“.

Aliuminis, varis, plienas ir ketus – medžiagos, iš kurių gaminamos keptuvės. Kurią pasirinkti?

Skirtingos medžiagos, skirtingas laidumas, dydis, forma ir t. t. – tai tik keletas savybių, kuriomis gali pasižymėti keptuvės. Deja, universali keptuvė neegzistuoja, todėl renkantis ją savo virtuvei, reikėtų įvertinti, kokios keptuvės savybės jums yra svarbiausios. Pavyzdžiui, norėdami kepimui naudoti mažiau riebalų, rinksitės keptuvę, pagamintą iš aliuminio. Vertinate estetiką ir norite, kad jūsų keptuvė būtų stilinga ir „alsuotų“ prabanga? Rinkitės keptuvę, pagamintą iš vario. Norite, kad keptuvė tarnautų ilgai ir būtų atspari rūgščių poveikiui? Jums tinkama iš ketaus pagaminta keptuvė. Norite ilgaamžės keptuvės, tinkančios bet kokiam maistui gaminti? Jūsų pasirinkimas – keptuvė pagaminta iš plieno.

Tinkamiausios keptuvės dujinėms ir indukcinėms viryklėms

Renkantis keptuvę, būtina atsižvelgti į tai, kokio tipo viryklę turite savo namuose. Dujinių viryklių savininkams medžiaga, iš kurios pagaminta keptuvė, didelės reikšmės neturi, todėl, rinkdamiesi keptuvę, jie daugiau dėmesio skiria kitiems keptuvės parametrams. O štai indukcinių viryklių savininkams derėtų rinktis daugiasluoksnį dugną turinčias keptuves. Šio tipo viryklėms taip pat puikiai tinka ir nerūdijančio plieno bei ketaus keptuvės.

Kuo skiriasi įprasta keptuvė nuo Grill keptuvės?

Įprasta keptuvė ir Grill keptuvė vizualiai yra gana panašios, tačiau pastaroji nuo įprastos keptuvės skiriasi unikaliu dizainu: Grill keptuvė turi specialius 1–2 centimetrų atstumu vieną nuo kito išdėliotus bei 0,5 cm aukščio iškilimus, suteikiančius joje keptiems produktams ant grotelių kepto maisto išvaizdą.

Grill keptuvės privalumai

Grill keptuvės privalumų sąrašas yra gana ilgas. Pirmiausia, šio tipo keptuvės yra puiki išeitis žmonėms, mėgstantiems ant grotelių keptą maistą. Grill keptuvėje puikiai iškepa tiek mėsa bei žuvis, tiek daržovės. Grill keptuvėje keptas maistas lieka sultingas, aromatingas bei leidžia lengvai „grįžti“ į vasarą bet kokiu metų laiku ir bet kokiu oru, nes maistas gaminamas tiesiog namuose. Grill keptuvė neužima daug vietos ir tam, kad ja pasinaudoti, nereikia specialių sąlygų. Svarbu, kad jūsų namuose būtų veikianti viryklė ir nuotaika gaminti! Visų antra, Grill keptuvė taupo jūsų laiką, nes ji yra gana didelė, todėl vienu metu šio tipo keptuvėje galima iškepti daug gardaus maisto: bet kokią mėsą, žuvį galima kepti vienu metu ir tai nepakenks gaminamo maisto skoniui. Trečiąjį Grill keptuvės privalumą nulemia unikalus šios keptuvės dizainas: keptuvėje esantys grioveliai leidžia nutekėti, pavyzdžiui, mėsos riebalams ir sultims, ko pasekoje, maistas gražiai apskrunda ir įgauna ant grotelių kepto maisto išvaizdą. Tiesa, nepamirškite, kad Grill keptuvėje kepamos mėsos išskirtos sultys puikiai tinka įvairiems padažams gaminti. Argi tai ne penktasis privalumas? Ir svarbiausia, Grill keptuvės suteikia galimybę mėgiamus patiekalus ruošti sveikiau, išlaikant puikų maisto skonį.