Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavoje keleivius veš elektrinis autobusas

Antradienis, 26 October 2021 15:52 Parašė 

Jonavoje antradienį į gatves išriedėjo pirmasis visiškai elektrinis autobusas. Ekologišką „Solaris Urbino 12 Electric“ įsigijo bendrovė „Jonavos autobusai“, kuri šiuo elektrine spalva nudažytu autobusu vežios keleivius vietiniais maršrutais ir maršrutu Jonava – Kėdainiai.

Pasak bendrovės vadovo Otaro Urbano, šis 12 m. ilgio, 33 sėdimų vietų elektra varomas autobusas – pirmas toks visame Kauno regione.

„Autobusas ne tik švarus ir ekologiškas, bet ir aprūpintas visomis saugumo priemonėmis, vaizdo kameromis, žemagrindis – pritaikytas neįgaliesiems ir mamoms su vežimėliais“, - sakė O. Urbanas.

Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius prisiminė, kad siekiant įsigyti pirmąjį elektra varomą autobusą teko įveikti dideles biurokratines kliūtis, todėl įsigijimo procedūra užtruko.

„Tačiau šiandien pagaliau galime didžiuotis, kad pirmi regione įsigijome šią ekologiškai švarią transporto priemonę ir kad jau galime atsigręžti ne tik į keleivius, jų patogumą, bet ir gamtos išsaugojimą“, - sakė rajono meras ir kvietė jonaviečius išbandyti naująjį autobusą.

Naujasis Jonavos elektrobusas vienu įkrovimu galės nuvažiuoti 230 km. Jonavos rajone tai reiškia visą darbo dienos pamainą. Įkrovimo laikas – apie 2,5 val. Autobusą valdyti apmokyti penki vairuotojai.

Naujo elektrinio autobuso kaina siekia 375 tūkst. eurų. Projektas didžiąja dalimi finansuojamas Europos Sąjungos lėšomis.

Ateinančiais metais Jonavos rajono savivaldybė ir bendrovė „Jonavos autobusai“ planuoja įsigyti dar du elektra varomus autobusus.