Paskelbtas Renginiai

Panoterių bažnyčiai – 575-eri

Penktadienis, 17 June 2016 03:00 Parašė 

Panoterių krašto bendruomenė kartu su Šv. Kryžiaus Atradimo bažnyčios bendruomene šiemet mini parapijos Panoterių krašte įkūrimo 575 m. jubiliejų. Vyksta projekto renginiai, skirti šiai gražiai sukakčiai paminėti. Projekto partneriai – Jonavos kultūros centras, Jonavos Janinos Miščiukaitės meno mokykla, Panoterių Petro Vaičiūno pagrindinė mokykla. Projektą remia rajono Savivaldybė, bendruomenės nariai ir Panoterių parapija.

Visą gegužę buvo gausu renginių: Janinos Miščiukaitės meno mokyklos mokiniai ir jų mokytojai parengė edukacinę programą „Vargonų gaudesy...“. Jos metu bažnyčioje vargonais buvo atliekami įvairių kompozitorių kūriniai, supažindinama su vargonų atsiradimo istorija. Dailės skyriaus mokiniai kartu su P. Vaičiūno pagrindinės mokyklos dailės būrelio nariais dalyvavo piešimo plenere ,,Istorijos elementai vaikų akimis“, kuris vyko bažnyčios ansamblio teritorijoje. Bažnyčioje koncertavo Jonavos kultūros centro mišrus choras ,,Žemyna“.

Šie metai paskelbti ir bendruomenių stiprinimo metais. Todėl neseniai Panoterių krašto bendruomenė pakvietė Šilų, Bukonių, Milagainių k. bendruomenių, Šilų seniūnijos, Panoterių miestelyje veikiančių įstaigų, Panoterių miestelio seniūnaitijos atstovus į konferenciją ,,Bendruomeniškumo samprata krikščioniškoje visuomenėje“. Į ją atvyko Jonavos neįgaliųjų veiklos centro, visuomeninės organizacijos ,,Jonavietė“, labdaros ir paramos fondo ,,Iššūkis jaunimui“ atstovai pasidalyti savo organizacijų veiklomis.

Politechnikos mokyklos mokytojas Egidijus Živaitis pristatė pranešimą apie bendruomeniškumo sampratos istoriją, o P. Vaičiūno pagrindinės mokyklos direktorė Liuda Urbonienė apžvelgė Panoterių parapijos įkūrimą, bažnyčios kitimą per 575 m. Buvusi Panoterių skautų draugovės draugininkė Audronė Gruodienė kalbėjo apie vaikų ir jaunimo skautų organizaciją ir lyderių ugdymą joje. ,,Dievas yra meilė, – teigė Jonavos dekanato vienuolė sesė Pranciška. – Mus visus jungia į tikėjimo bendruomenę meilė Dievui ir artimui.“

Konferencijos metu veikė vaikų ir mokytojų plenero darbų paroda. Ši paroda bus perkelta į parapijos bažnyčią ir veiks visą birželį. Vasarą bažnyčioje vyks koncertai, parodos.

Audronė GRUODIENĖ

Panoterių krašto bendruomenės pirmininkė