Paskelbtas Rajono naujienos

Netikėta Ž. Žvagulio dovana upninkiečiams

Pirmadienis, 18 October 2021 08:27 Parašė 

Spalio 2-ąją Upninkų kaimo bendruomenės surengta tradicinė Mykolinių šventė baigėsi netradiciškai ir pateikė didžiulę malonią staigmeną – koncertuoti pakviestas dainininkas Žilvinas Žvagulis padovanojo upninkiečiams 100 šakočių.

Kaip ir kasmet Upninkuose gilias tradicijas turintis renginys sulaukė didelio aplinkinių kaimų gyventojų susidomėjimo. Daugelis į šventę atvyksta vien todėl, kad pamatytų žinomų atlikėjų koncertų, skambančių čia pat, seniūnijos erdvėje.

Šį kartą susirinkusiuosius į Mykolines linksmino energija ir šmaikštumu trykštantis Ž. Žvagulis. Dainininkas į Upninkus atvyko anksčiau, tad, dar prieš kildamas į sceną, grožėjosi nuostabiais gyvenvietės peizažais, gėlynais, rudens margumu pasipuošusiomis Šventosios pakrantėmis. Prasidėjus koncertui, svečią bendruomenė pasitiko šiltai, o jo dainos sulaukė garsių aplodismentų. Žiūrovai dainavo žinomas atlikėjo dainas kartu su juo, šoko ir trepsėjo, negailėdami savo kojų.

Džiaugdamasis publikos dėmesingumu ir šiltu jo priėmimu, koncerto pabaigoje solistas tarė:   „Gyvenate labai gražioje aplinkoje, turite nuostabią gamtą, saugokite ją ir didžiuokitės savo kraštu. Kadangi esate fantastiški, po savaitės pas jus atvažiuos 100 šakočių, –  kalbėjo Ž. Žvagulis, o jo kalbą palydėjo griausmingi aplodismentai ir šūksniai. – Žinokite: žemaitis pažadėjo – žemaitis žodį ištesės.“

„Visą savaitę po šventės Ž. Žvagulis tylėjo, galvojome, kad pažadas ir liks pažadu, tačiau spalio 11 dieną sulaukėme Ž. Žvagulio skambučio, ir Upninkus pasiekė žadėta dovana. Labai nustebome, kad solisto Žilvino Žvagulio pažadas padovanoti 100 šakočių nebuvo pokštas. Dabar planuojame šiuos skanumynus išdalyti visiems tiems, kurie dalyvavo Mykolinių šventėje ir klausėsi jo koncerto“, – kalbėjo seniūnė L. Nekrošienė.

„Visokių dainininkų ar grupių esame kvietę ir matę, bet tokio įspūdžio, kada atlikėjai, apart savo muzikos, ką nors padovanotų bendruomenei, nesame patyrę. Esame nustebinti ir labai dėkingi šmaikštuoliui iš Žemaitijos ir už nuostabų koncertą, ir už 100 šakočių. Retai kas šiais laikais laikosi duoto žodžio“, – pridūrė bendruomenės pirmininkas Valerijonas Šemeta.

Irena BŪTĖNAITĖ

Upninkų bendruomenės ir B. Gailienės nuotr.