Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Projektas ,,Lygybės medis“ – laikas, kai kiekvienas tampa stiprus kurti

Penktadienis, 15 October 2021 15:42 Parašė 

Jonavos kultūros centre spalio 14–15 dienomis įsikūrė edukacinė-kūrybinė laboratorija ,,Lygybės medis“. Tai Lietuvos kultūros tarybos ir Jonavos rajono savivaldybės finansuojamas bei Jonavos kultūros centro teatro įgyvendinamas projektas, kuriame susitinka profesionalūs menininkai ir dėl skirtingų priežasčių socialinę atskirtį patiriantys vaikai bei jaunimas.

,,Tokiomis dienomis kultūros centras atlieka neįkainojamą misiją – jautriu ir neapčiuopiamu būdu palieka įspaudus jaunų žmonių, susiduriančių su įvairiomis problemomis, gyvenimuose. Turtina jų pasaulėvoką, kultūrinį pažinimą, suteikia naujų patirčių.“ – teigia projekto vadovas Gediminas Gutauskas. – Manau, tai vienas gražiausių projektų, kuriame stiprūs kūrėjai per labai trumpą laiką stipriais kurti padaro ir kitus.“

Šiais metais ,,Lygybės medyje“ dalyvauja Neries ir Ruklos pagrindinių mokyklų, Kauno kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo centro, Jonavos vaikų globos namų ir Jonavos neįgaliųjų veiklos centro ugdytiniai. Projekto dalyviai, pasitelkdami teatrines praktikas, judesį ir garsą, tyrinėja savo pojūčius ir jausenas. Su jais dirba profesionalių menininkų komanda – kompozitorius, atlikėjas Vladas Dieninis, šokėja, choreografė, šiuolaikinio šokio Lietuvoje pradininkė Aira Naginevičiūtė-Adomaitienė, kino ir teatro aktorė Eglė Valadkevičiūtė, aktorius Raimondas Klezys.

Dėkojame visiems projekto dalyviams ir jų vadovams. Tegul šis projektas tampa įkvėpimu leistis į nesibaigiančią kelionę po nuostabų meno pasaulį.