Paskelbtas Miesto naujienos

Jaunimo užimtumo programoje – dvigubai daugiau jaunuolių

Ketvirtadienis, 14 October 2021 11:30 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybėje įvyko šiemet jau antrus metus iš eilės vykdytos jaunimo vasaros užimtumo ir integracijos į darbo rinką programos aptarimas.

Pagal šią tarybos patvirtintą programą savivaldybė darbdaviui kompensavo iki 200 eurų per mėnesį už jaunuolį, įdarbintą visu darbo krūviu vasaros atostogų metu. 

Šiemet programoje dalyvavo beveik dvigubai daugiau jaunuolių nei pernai – įvairiose įmonėse ir įstaigose vasarą dirbo 37 moksleiviai, juos įdarbino 25 Jonavos rajono darbdaviai.

Jaunuoliai dirbo pagalbiniais darbininkais, maisto ruošėjais, pakuotojais, barmenais, renginių organizatoriais, IT specialistais.

Vidutinė savivaldybės išmokėta kompensacija darbdaviui už vieną jaunuolį šiemet buvo 370 eurų, o didžiausias jaunuoliui išmokėtas darbo užmokestis siekė 966 eurus.

Pasak rajono mero pavaduotojos Birutės Gailienės, šia programa siekiama didinti 14-19 m. jaunimo užimtumą vasaros laikotarpiu, ne ugdymo proceso metu, sudaryti galimybes jauniems žmonėms susipažinti su darbo rinka ir įvairiomis profesijomis.

„Matome, kad programa pasiteisino – jos dalyvių daugėja, todėl kitais metais siūlysime tarybai programą tęsti. Džiugina ir tai, kad prie savivaldybių iniciatyvos šiemet jau prisidėjo ir centrinė valdžia bei paskyrė finansavimą iš valstybės biudžeto“, - sako B. Gailienė.

Jaunimo vasaros užimtumo ir integracijos į darbo rinką programą Jonavos rajone koordinuoja bei informaciją ir konsultacijas apie programos įgyvendinimą teikia Jonavos rajono savivaldybės administracijos jaunimo reikalų koordinatorius ir Jonavos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos atvirasis jaunimo centras.