Paskelbtas Aktualijos

SKAITYTOJAS KLAUSIA: Tai kaip iš tikrųjų?

Ketvirtadienis, 14 October 2021 11:29 Parašė 

Dar prieš galimybių pasą paskelbiant visagaliu, kreipėmės į didesnes parduotuves, prekybos centrus, siekdami informuoti „Alio Jonavos“ skaitytoją, į kuriuos norint patekti reikės šio dokumento.

Tada iš „Bikuvos“ gavome tokį atsakymą: „UAB „Bikuvos prekyba“ Jonavos padalinio vadovas Rolandas DALANGAUSKAS: „Mūsų parduotuvės plotas yra iki 800 kv. m, visi pirkėjai, kad ir neturintys Galimybių paso ar / ir turintys, gali apsipirkti, laikydamiesi tam tikrų taisyklių: dėvėti parduotuvėje apsauginę kaukę; įeinant į parduotuvę dezinfekuoti rankas (yra tam paruoštos priemonės); laikytis saugaus atstumo. Visa informacija, kaip elgtis prekybos vietose, yra pateikta įeinant į parduotuvę“.

Praėjusią savaitę į redakciją kreipėsi Donatas V. Jis teigė į Jonavos „Bikuvą“ nepatekęs, nes prie durų stovėjusi darbuotoja pareikalavo parodyti galimybių pasą. Todėl redakcija, norėdama išsiaiškinti tiksliau, dar kartą kreipėsi į „Bikuvą“.

UAB „Bikuvos prekyba“ padalinio vadovas Rolandas DALANGAUSKAS: „Atsakydamas į Jūsų klausimą, noriu pažymėti jog tuo metu (kai buvo užklausimas) dar galutinai nebuvo aišku ir iki galo nesupratau būsimų reikalavimų. Kiek vėliau viskas išaiškinta, mes šiuo metu laikomės Vyriausybės nurodymų. Parduotuvių plotas turi reikšmę tik būtinų prekių parduotuvėse (sąrašas yra Vyriausybės skelbtuose įsakymuose ir nurodymuose). Mums parduotuvės ploto dydis įtakos reikalavimuose neturi, todėl privalome tikrinti galimybių pasus ar kitus dokumentus. Atsiprašau už tuo metu suteiktą netikslią informaciją“.

Monika KRISTINAITYTĖ