Paskelbtas Miesto naujienos

Jonaviečiai pertvarkė savo spintas

Ketvirtadienis, 16 June 2016 03:00 Parašė 
Fondo „Veneris“ įkūrėja Jūratė Cvirkienė  ir fondo narys Audrius Orechovas. Fondo „Veneris“ įkūrėja Jūratė Cvirkienė ir fondo narys Audrius Orechovas.

Labdaros ir paramos fondo „Veneris“ įkūrėja Jūratė Cvirkienė neabejoja, kad gera daryti yra gera. Taip prieš metus ir gimė idėja įsteigti šį fondą. Ji sako per tuos metus pastebėjusi, kad į paramos fondus paprastai nesikreipia tie, kuriems pagalbos labiausiai reikia. Pasak J. Cvirkienės, žmonės tyliai kenčia nepriteklių ir neieško pagalbos, o kai pradedi bendrauti, pamažu atsiveria: išdrįsta pasakyti, kad labai reikėtų dujinės viryklės ar lovos vaikams. Ponios Jūratės žodžiais, tačiau kai apsidairai po jų skurdžią buitį, pamatai, kad reikia visko – ir puodų, ir keptuvės, ir patalynės. Todėl ji su savo bendraminčiais jonaviečius paragino peržiūrėti savo spintas ir nedėvimus drabužius ar avalynę atnešti į labdaros ir paramos fondą.

Labdaros ir paramos fondo „Veneris“ inicijuota akcija „Pertvarkyk savo spintą“ praėjusią savaitę vyko Joninių slėnyje ir pritraukė nemažai jonaviečių: vieni atnešė maišus drabužių, kiti juos rinkosi ir nešėsi į namus. Ir džiaugėsi galimybe prasmingai ištuštinti savo spintas, pasidalyti, apsimainyti drabužiais.

„Mintis surengti panašią akciją kirbėjo nuo pat fondo įkūrimo pradžios. Juk jeigu kiekvienas atidžiai peržiūrėtume savo spintas, net neabejoju, kad rastume drabužių, kurių jau nedėvime kelerius metus. Ir vargu ar jau dėvėsime – keičiasi mada, stilius. Tad ši akcija vieniems yra gera proga išsituštinti savo spintas, o kitiems – jas pasipildyti. Norime, kad žmonės su mūsų fondu užmegztų kontaktą“, – sakė akcijos sumanytoja ir organizatorė, labdaros ir paramos fondo „Veneris“ vadovė J. Cvirkienė.

Jonaviečiai noriai atsiliepė į kvietimą pertvarkyti savo spintas, fondo nariai ir jiems talkinantys savanoriai vos spėjo priiminėti drabužius, kuriuos žmonės nešė tiesiai į akcijos vietą. Pirmiausia drabužius ir avalynę žmonės nešė į fondo patalpas (Darbininkų g. 11), ten juos fondo nariai tvarkingai surūšiavo, o akcijos dieną atvežė į Joninių slėnį – drabužiais buvo nuklotos visos sėdimos vietos. „Mes nuoširdžiai džiaugiamės žmonių geranoriškumu, kurie atnešė tikrai tvarkingų drabužių, net ir naujų, dar su etiketėmis. Dar prieš akcijos pradžią ne viena mama klausė, ar bus galima išsirinkti vaikiškų drabužėlių – girdi, mums gerai, ką turime, kad tik vaikai būtų aprengti. Žmonės tikrai atnešė daug vaikiškų drabužėlių – galima išsirinkti keliems sezonams“, – džiaugėsi fondo narys ir dešinioji vadovės Jūratės ranka Audrius Orechovas.

Žmonės susirinko dar prieš akcijos pradžią, tad organizatoriai nespėjo visų daiktų išrūšiuoti ir tvarkingai išdėstyti, todėl fondo vadovė sakė, jog ateityje reikėtų paruošti atskirą vietą, kad būtų galima drabužius išrūšiuoti.

Nemažai drabužių po akcijos organizatoriai parvežė atgal į fondo patalpas. J. Cvirkienė patikino, kad jie būtinai pasieks tuos žmones, kuriems jų labai reikia.

Priminsime, kad fondas „Veneris“ įsikūrė pastate Darbininkų g. 11. Todėl, jeigu turite atliekamų puodų, keptuvių, indų, baldų, buitinės technikos – atvežkite į fondą. Bus puiki proga atnaujinti savo buitį ir pasidalyti su tais, kurie neturi tokių galimybių.

Laima RINKEVIČIŪTĖ